Member login

Username
Password

» Lost your Password?SPECIAL: Ik schreef een brief aan mijn moeder voor Moederdag!

Nog even en dan is het weer moederdag. Al vind ik dat het iedere dag moederdag moet zijn omdat moeders gewoon het allerbelangrijkste beroep van de wereld uitoefenen! Toch is het leuk dat er voor deze belangrijke vrouwen een aparte dag is waarop zij in het zonnetje gezet worden. Wel vind ik het altijd lastig wat ik moet kopen voor mijn kanjer van een moeder, want dat is ze! Ik hou enorm van bloemen en planten, en ik weet, zij ook. Dus ga ik vaak voor een mooi boeket. Of ik kies ervoor om een herinnering te geven in de vorm van een geschreven brief of kaart. Graag deel ik mijn woorden voor mijn moeder met jullie….lees je verder?

Lieve mama,

Ik weet dat het cliché klinkt, omdat waarschijnlijk ieder kind dit over zijn eigen moeder zegt, maar ik denk dat ik toch wel de meest fantastische moeder van iedereen heb. Gelukkig hoef ik nooit lang na te denken als ik een kaart of brief aan je schrijf. Woorden komen voor mij makkelijker op papier dan dat ik ik ze direct tegen je zeg, en dit weet je.

Als klein meisje liet ik altijd overal al briefjes voor je achter. Grote hanenpoten die schreven dat ik je lief vond of dat je de beste mama was. Dit liet ik dan achter onder je kussen zodat je ze vond als je naar bed ging. Deze briefjes heb je door de jaren heen allemaal verzameld, en je hebt ze nog steeds, veilig in een doos opgeborgen. Soms ga je door die briefjes heen en dan krijg ik hier een screenshot van met een hartje erbij. Dat gevoel wat je mij geeft is onbeschrijfelijk en daar ben ik dankbaar voor.

Nu ik ouder word besef ik mij pas hoe bijzonder je bent. Als kind sta je niet stil bij wat je moeder doet. Je doet het gewoon en het is “normaal”. Nu vind ik het knap dat je een huishouden runde, werkte, je zorgen had voor mij en mijn broer en ook nog eens volledig achter papa stond in de keuzes die hij maakte (al was je daar vast niet altijd mee eens). Knap vind ik het nu hoe jij ons liefdevol kon vrijlaten en durfde te laten gaan toen Ferdinand besloot Nederland te verlaten en ik een aantal jaren later zei “ik ga ook”. Gekscherend kon je toen zeggen “wat heb ik in hemelsnaam misdaan dat mijn beide kinderen bij me weggaan”. Nu weet ik heel goed dat je dit vast heel moeilijk hebt gevonden. Maar intens veel van je kinderen houden is ook loslaten, en dat heb je gedaan. Je hebt het zo goed gedaan, dat voor mij en Ferdinand thuiskomen voelt als een warm bad waar je instapt of als 1000 armen die je omhelzen. Thuis is thuis. Je hebt ook altijd gezegd “het maakt niet uit hoe lang je weg bent, als je maar weet dat wat de reden ook mag zijn, je altijd weer thuis mag komen”.

Mam, je hebt het goed gedaan. Mam, je hebt mij de normen en waarden bijgebracht die nodig zijn in het dagelijks leven, je hebt mijn bijgebracht wat liefhebben is. Je hebt mij bijgebracht hoe ik voor dingen moet knokken en vechten. Je hebt me geleerd dat niet alles zwart of wit is, maar dat er nog een gebied tussen deze twee dingen ligt. Mam, je hebt mij laten zien en voelen, wat een thuiskom gevoel is. Ondanks dat ik geen eigen gezin heb, is dit wel het gevoel wat ik in mijn eigen huis wil brengen voor jullie en voor vrienden. Mam, je bent gewoon mega speciaal…that’s it!

Dus lieve mama, fijne moederdag en ik hou van jou!

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .