` SPECIAL: Maak kennis met onze nieuwe gastblogger Judith Bussink - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?SPECIAL: Maak kennis met onze nieuwe gastblogger Judith Bussink

Mag ik mij even voorstellen. Mijn naam is Judith Bussink. Ik ben natuurgeneeskundig therapeut en overgangsexpert. Het is mijn missie om de overgang uit de taboesfeer te halen en vrouwen te leren wat ze kunnen doen om deze periode te gebruiken om nog meer ‘jezelf’ te worden, zowel in je lijf als in je hoofd. Als gastblogger neem ik jou graag elke maand mee in de belevingswereld van de vrouw in de overgang.

Misschien heb je een tijdje geleden ook al een bijdrage van me gelezen en weet je wie ik ben, maar zo niet dan nog even kort ‘mijn lijstje’

Ik ben 51 jaar, getrouwd met Rene en ik heb 2 volwassen dochters van 22 en bijna 21 jaar. Na jaren in het bedrijfsleven te hebben gewerkt, ben ik weer gaan studeren en startte ik mijn natuurgeneeskundige praktijk. Toen ikzelf al heel vroeg in de overgang kwam werd mijn fascinatie voor de vrouw in de overgang geboren.

Daarnaast houd ik van het leven als speeltuin, puur, samen lachen, alles bespreekbaar maken, laagdrempelig, verbinden, tukkers, de schoonheid in dingen zien, genieten, vrijheid, zelfontwikkeling en dropwinegums.

Ik volgde opleidingen, las boeken, verdiepte me nog meer in emoties, menselijk gedrag, het doorbreken van patronen en ontspanning. Alles wat ik ooit had geleerd viel als een puzzel in elkaar en dat allemaal gericht op de moderne en zelfbewuste vrouw.

De overgang is een periode die een groot deel van ons leven bestrijkt (vooral als je weet dat je hormoonhuishouding al vanaf je 35e begint te veranderen). De overgang is een transformatie op verschillende vlakken; je gaat van vruchtbaar naar onvruchtbaar, je bent niet meer jong,  als je kinderen hebt dan vliegen ze vaak uit en ook op mentaal of emotioneel gebied verandert er veel.

Ik droom ervan om veertigers, vijftigers en zestigers zich lekker in hun lijf en hoofd te laten zitten. Daarnaast wil ik de dertigers laten weten wat ze kunnen verwachten en wanneer de veranderingen beginnen en wat je eraan kunt doen. Op alle gebieden. Je kunt hierbij denken aan je fysieke gezondheid, je leefstijl (wat kun je doen om je lief te zijn voor je lijf), maar ook aan het veranderen van je mindset, het managen van je emoties, je werk, je relaties, seks en intimiteit en spiritualiteit.

Ik denk dat de tijd daar is om elkaar te steunen, te motiveren, om onszelf in elkaar te herkennen en om onszelf met elkaar te verbinden. Om de zorgvuldig gemetselde muren naar beneden te halen, alles bespreekbaar te maken en samen te putten uit onze vrouwelijkheid (die zo ontzettend veel kracht in zich heeft).

We vrouwen ervaren vaak dezelfde struggles, maar nemen er vaak geen tijd voor om ze te delen. We zijn vaak te druk en moeten alle ballen hoog houden of we durven het niet omdat  we ons schamen. We weten allemaal dat op social media vaak alleen de mooie kanten van het leven worden belicht.

Heb jij zin om met mij een duik te nemen in het leven van de ‘wijze’ vrouw in wording, volg mij dan maandelijks op Boost your health!

Heb jij een vraag aan mij of wil je een onderwerp belicht zien stuur me gerust een berichtje op judith@menokuur.com of laat een reactie achter bij de comments.

Volg me ook via Facebook en Instagram via onderstaand profiel 🙂

Judith Bussink, Overgangsexpert en Natuurgeneeskundig Therapeut, helpt vrouwen slank en soepel door de overgang. “Maak van de overgang een overgangsperiode die je gebruikt om nog meer jezelf te worden en superlekker in je vel te zitten”. Dit door aandacht te hebben voor Voeding, Leefstijl, Mindset, Relaties, Patronen, Werk en Spiritualiteit.

Post a Comment