Member login

Username
Password

» Lost your Password?WORKOUT: Waarom sporten met muziek zo fijn is

Ik ben dol op trainen, maar soms heb ik net even een extra boost energie nodig om dat ene setje deadlifts af te maken. Weet je wat me op dat soort momenten helpt? Een playlist met een pittige beat geeft me precies die boost energie die ik nodig heb. Maar er zijn meer redenen waarom sporten met muziek zo fijn is, lees ze gauw hier!

De kracht van muziek

Muziek is niet alleen fijn om naar te luisteren, het heeft ook invloed op je stemming en je gedrag. Dit geldt niet alleen voor je sportprestaties, maar bijvoorbeeld ook op je koopgedrag. De muziek die je in de supermarkt of in een restaurant hoort, daar hebben ze echt over nagedacht. Ze weten precies wat voor muziek ze juist wel of juist niet moeten draaien om je tot een bepaalde actie aan te zetten. Slim hè. Vaak heb je het niet eens in de gaten, ik in ieder geval niet, maar het heeft echt effect op je stemming en je gedrag.

Sporten met muziek

Welke muziek je tijdens het sporten het beste kunt luisteren hangt af van wat voor workout je doet. Een yogales volgen op een te snelle beat, dat is alles behalve rustgevend, en een HIIT-workout zonder uptempo muziek is ook een no go. De tempo en het ritme van de muziek die je luistert moet dus wel passen bij het type workout dat je doet. Pas dan krijg je het effect dat je graag wilt. Of dit nu rustgevend, meer focus of een boost energie is.

3 x waarom sporten met muziek zo fijn is

 

1. Het leidt je af

Als je naar je favoriete muziek luistert ben je minder bewust van die zware dumbells die je in je hand hebt. De muziek leidt je af en voordat je het in de gaten hebt ben je drie setjes verder. Yay!

2. Het stimuleert je hersenen

Het ritme van de muziek stimuleert je hersenen en dit helpt je om je energie op een stabielere en efficiëntere manier te gebruiken.

3. Inspiratie & motivatie

Ik vertelde je al dat muziek je stemming kan beïnvloeden. Als je tijdens je training luistert naar muziek die bij je workout past, inspireert en motiveert het ritme van de muziek je om je optimaal te focussen en het uiterste uit je workout, en dus ook uit jezelf, te halen.

Sport jij met of zonder muziek?

Zelf train ik niet altijd met muziek, soms vind ik het namelijk ook heerlijk om in alle rust mijn workout te doen. Als ik wel zin heb in een lekkere beat luister ik vaak naar de playlist Sezzie Sounds: SWEATY op Spotify.

En jij, sport jij met of zonder muziek? En als je met muziek sport, welke muziek is dan jouw favoriet?

Hi ik ben Lianne, een vrolijke en enthousiastste spring-in-'t-veld met een enorme passie voor sporten, koken, mode, beauty, interieur, tuinieren; eigenlijk alles wat met een healthy lifestyle te maken heeft. En nu vergeet ik nog twee hele belangrijke dingen waar mijn hart sneller van gaat kloppen: schrijven en fotograferen! Het leuke is dat ik al deze passies ‘kwijt’ kan in het bloggen voor Boost your Health en op mijn eigen website llianne.com. Zelf word ik hier ontzettend blij van en ik hoop jij ook!

Comments: 2

 • Avatar
  reply

  Mar//

  28 mei 2019

  Klopt, zonder muziek kan ik nog geen 3 kilometer hardlopen, met muziek red ik de 5 km makkelijk!
  Muziek is voor mij de motivatie om te gaan hardlopen, lekker zo hard mogelijk aan en gaan 🙂

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .