Member login

Username
Password

» Lost your Password?SPECIAL: Join the Fight!

Kanker. Wat een rotziekte! Ik denk niet dat er mensen bestaan die dit lezen en die niet op de één of andere manier met kanker in aanraking zijn geweest. Misschien heb je zelf kanker, of heeft iemand die je liefhebt de diagnose kanker gekregen. Misschien heb je net iemand verloren aan kanker of ben jij of je naaste schoon verklaard. Om kanker de wereld uit te helpen zwem ik mee met Swim to Fight Cancer Nijmegen!

Why i ‘join the fight’
Persoonlijk heb ik al teveel mensen kanker zien krijgen en helaas zijn er ook al teveel mensen aan overleden. Gelukkig heb ik ook de andere kant mogen zien, waar iemand juist schoon verklaard werd, en bleef. Wat ik het liefste zou zien is dat niemand meer kanker krijgt, dat niemand er meer aan hoeft te overlijden.

Als klein meisje van 12 heb ik voor het eerst gezien wat kanker bij een mens kan doen, of eigenlijk wat kanker een mens aandoet. Toen mijn opa aan kanker overleed liet dit een leegte achter die zo diep, zo intens aanvoelde. Ik heb nog steeds moeite om dat een plek te geven, om daar mee om te gaan. Zijn traject, het verloop van zijn ziekte, heeft zoveel indruk op mij gemaakt. Alle operaties, chemo’s en bestralingen, maar ook het omgaan met hoop, teleurstelling, frustraties, verdriet en begrip. Ik heb dat nooit los kunnen laten en ik verwacht ook niet dat dat ooit zal gebeuren.

Swim to Fight Cancer Nijmegen
Zoals velen waarschijnlijk herkennen hield het daar niet op. Ik ben nu 27 en in die 15 jaar heb ik vaak genoeg een soortgelijk ziekteverloop gezien, datzelfde intense verdriet, die hoop en die frustraties. Ik heb een ideaal, namelijk dat dat ophoudt. Dat niemand nog hoeft te overlijden aan kanker, dat niemand meer door die rollercoaster van emoties hoeft te gaan.

Om dat ideaal werkelijkheid te maken, zwem ik mee met Swim to Fight Cancer Nijmegen. Ik ga op 9 september 1.500 meter zwemmen in de Spiegelwaal in Nijmegen. Zo maak ik een vuist tegen kanker. I am going to kick cancers ass en ik kan daar alle hulp bij gebruiken! Mijn doel is om zoveel mogelijk geld op te halen voor Stichting Fight cancer.

Stichting Fight cancer
Fight cancer is een jonge en eigenzinnige stichting die fondsen werft voor KWF Kankerbestrijding. Zij laten zien dat de strijd om kanker de wereld uit te helpen resultaat oplevert en zij inspireren mensen om mee te doen. Eén van de fondsenwervende activiteiten die zij organiseren is Swim to Fight Cancer. Jaarlijkse worden er in verschillende steden door heel Nederland swims georganiseerd. Met het geld dat hiermee ingezameld wordt steunt Fight Cancer jonge, innovatieve en talentvolle artsen en onderzoekers die een grote rol (gaan) spelen binnen de oncologie.

Fight Cancer wil mensen bewust maken van de noodzaak van kankerbestrijding, ze betrekken in de strijd en vooral aansporen tot actie! Dit kan zijn door mee te zwemmen, te doneren of door je als vrijwilliger op te geven.

Samen staan we het sterkst, help jij mee om kanker de wereld uit te helpen?

Doneren kan via https://nijmegen.swimtofightcancer.nl/noorarends.

Je kan natuurlijk ook besluiten om zelf mee te zwemmen of om je als vrijwilliger aan te melden bij een Swim to Fight Cancer bij jou in de buurt. Alle deelnemende steden kan je vinden op https://www.swimtofightcancer.nl/.

Joint the Fight!

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .