` TABOE: Vrouwen kakken ook - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?TABOE: Vrouwen kakken ook

Het is eigenlijk niet te geloven dat ik dit nu opschrijf, maar het taboe wat veel vrouwen nog ervaren met de grote boodschap oftewel poepen, kakken, schijten, hoe je het ook wilt noemen is groot! Iedereen doet het en zelfs modellen, prinsessen en perfecte moeders. Als we kinderen krijgen zitten we er middenin en moeten we om de haverklap zo’n vieze luier verschonen, maar zodra het over onszelf gaat en alles wat hiermee samenhangt vinden we het lastig worden. Misschien is het voor mij ook makkelijk praten, ik ervaar zo goed als bijna nooit problemen met de stoelgang. Misschien maakt dat het iets minder beladen. Lees verder en er gaat een wereld voor je open!

Oké ik ben heel vrij opgevoed en heb dit daarna mezelf nog eens flink opgerekt met het vrij opvoeden. Ik schaam mij (bijna) nergens voor en ook poepen is bij ons thuis de gewoonste zaak van de wereld. Bij mij is het als ik moet dan moet ik, ongeacht waar ik ben en bij wie of waar, ik moet gewoon en kan het niet tegenhouden en ga het zeker niet ophouden als het eruit moet. Oké was dat iets too much?

Ik begrijp ook helemaal niet van mensen die speciale voeding moeten nuttigen om eindelijk eens te gaan. Of een berg koffie of een sigaret moeten nemen anders komt het niet op gang. Ook mensen die gerust een half uur op de toilet zitten begrijp ik totaal niet. Ik ga, was mijn handen en ga weer verder, huppa!

Ik denk dat het helpt als je ontspannen naar de wc kunt gaan. Als je vroeger geen stress hebt gehad of al werd geboren met een moeizame stoelgang. Sommige doen er werkelijk alles voor om dit te krijgen, de enige tips die ik mee kan geven is drink heel heel veel water, groene thee, neem psylliumvezels extra (kan ook in tabletvorm) en ontspan eens. Natuurlijk heb je hierin uitzonderingen voor mensen die een darmziekte of aandoening hebben, dan is het een ander verhaal en moet je zeker meer hulp krijgen. En liefde, heel veel liefde, want ik kan mij daar geen voorstelling van maken maar zou dit wel als mega heftig ervaren. 

Het is ook niet goed om op te houden en in de meeste toiletten hangt gewoon een verfrisser, waardoor je het daarna weer naar bloemetjes kunt laten ruiken. Dat geldt overigens ook voor plassen, als je dit te vaak ophoud krijg je gegarandeerd problemen. Ik heb weleens in het verleden tijdelijk plastabletten genomen en moest onderweg de bus uit en heb gewoon ergens aangebeld om te gaan plassen. Ik ben namelijk niet zo van het wildplassen of kakken.

Ik snap best dat je niet bij je eerste date of liefde gelijk je vuile was wilt ophangen. Zo ben ik een keer op vakantie geweest in Spanje en in het buitenland zijn mijn darmen altijd een beetje van slag. Ik voelde het opkomen en ben toen 5 km gaan rennen naar het appartement om daar naar de wc te gaan. De wc had aan de onderkant alleen een opening bij de voeten zegmaar, waardoor dit gelijk aan de slaapkamer grenst. Toen was het wel iets minder romantisch haha. 

Misschien heeft poepen ook met loslaten te maken. Je mag het loslaten, het moet uit je lichaam. Sommige durven ook niet te vertellen dat ze in ochtend moeizaam naar de wc gaan, maar dat is niets om je voor te schamen. Het kan aan heel veel dingen liggen. Gezonde voeding, voldoende vezels, voldoende beweging, te weinig of verkeerd eten, te weinig drinken. Probeer eens iedere ochtend een paar glazen water te drinken of een grote kop groene thee. Het kan ook te maken hebben met andere dingen, zoals o.a. hierboven genoemd. Maar ik spreek uit ervaring dat het heel fijn is om geen gêne te hebben als het om poepen gaat. Of dit nu thuis of ergens anders is, als er nood aan de man is moet ik echt.

Hoe staat het met jouw stoelgang? En vind je het lastig om hierover te praten? Probeer het eens en laat hieronder weten hoe dit bij jou is!

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment