Member login

Username
Password

» Lost your Password?



RECEPT: Tahin fudge choco ijstaartje

Door de goddelijke tahin fridge fudge van de zusjes Hemsley werd ik op het idee gebracht voor deze taart. Het resultaat? Een heerlijk combi door het zoete van dadel, het nootachtige van tahin en het bittere van de raw cacao! Een beetje snickers-achtig maar dan anders…..en bovendien gezonder! Ijskoud uit de vriezer het allerlekkerst!

Recept voor een springvorm met 15 cm doorsnee:

Stap 1: de bodem

  • 50 gram amandelmeel
  • 2,5 eetlepel extra virgin kokosolie
  • 1 eetlepel raw cacao poeder

Meng en kneed de ingrediënten met je handen tot je een egale en plakkerige massa hebt, bedek hiermee de bodem van de springvorm en strijk glad met een lepel. Zet in je vriezer voor minimaal 15 minuten

Stap 2: de fudgelaag

  • 110 gram witte tahinpasta
  • 85 gram gedroogde dadels
  • 2 eetlepels extra virgin kokosolie
  • Snufje zout

Meng de ingrediënten in je keukenmachine op de hoogste stand tot een gladde massa en giet deze in de springvorm over de cacaobodem. Laat minstens 15 minuten opstijven in de koelkast

Stap 3: de chocotopping

  • 2 eetlepels extra virgin kokosolie
  • 1 eetlepel raw cacaopoeder
  • 1 theelepel ahornsiroop

Smelt de kokosolie in een steelpannetje, roer de cacao en ahornsiroop er met een lepel doorheen en laat 5 minuten afkoelen. Giet het mengsel vervolgens over de fudgelaag in de springvorm, zet deze terug in de vriezer en laat de chocoladelaag nog minimaal 15 minuten hard worden

Je taart is nu klaar om te eten. Bewaar de taart tot vlak voor serveren bij voorkeur in de vriezer!

Ps: Voor een grotere vorm vermenigvuldig je de ingrediënten eenvoudig….

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .