Member login

Username
Password

» Lost your Password?TRAVEL: 5 Tips voor minder vakantiestress

Ga je op vakantie, dan kan de periode naar de vakantie toe best heel stressvol zijn. Soms lijkt het erop dat je in de laatste week voor vertrek ineens van alles moet doen. Werk, boodschappen, koffer inpakken, last minute vakantie shoppen, huis op orde maken. Er lijkt tijd tekort. Ikzelf vind de periode naar de vakantie toe juist heel erg leuk, en ondanks dat ik kan stressen om van alles ben ik de rust zelve als het aankomt op het gereed maken van alles en het rustig starten van mijn reis. Graag geef ik jullie 5 tips om net zoals ik zonder stress aan je vakantie te beginnen. Lees je mee?

Neem je vakantiebestemming onder de loep.

Waar ga je naartoe op reis en zijn er bepaalde voorwaarden waar je aan moet voldoen om naar dit land af te reizen. Mijn komende reis gaat naar Canada en Amerika. Hiervoor het ik een ETA en een ESTA formulier nodig en een geldig paspoort. In mijn agenda plan ik vervolgens een datum in waarop ik de formulieren ga aanvragen en kijk ik of mijn paspoort nog geldig is. Zo voorkom je last minute stress van zaken die je wellicht al weken voor vertrek had kunnen regelen. Denk hierbij ook aan landen waar je vaccinaties voor nodig hebt of waar je bijvoorbeeld milieu stickers voor bij de auto moet aanschaffen.

Maak voor jezelf een basic inpaklijst.

Wat wil je sowieso meenemen op vakantie ongeacht de bestemming waar je naartoe gaat? Een lijst maken zoals deze is handig. Ieder jaar kan je hem uitprinten en afvinken wat je gekocht heb en zo heb je heel overzichtelijk wat je nog moet aanschaffen. Ook kan je er producten aan toe voegen of vanaf strepen. Het geeft houvast en is er een grote kans dat je niets vergeet.

Zo vergeet je niets!

Ken je dat? Je komt thuis van het shoppen voor spullen die je toch nog moet meenemen op reis, en vervolgens kom je er achter dat je alsnog de helft bent vergeten! Wat een pech, want nu moet je alsnog een rondje winkelen. Maak een boodschappenlijst en verdeel die onder in winkels met daarbij de spullen die je per winkel moet kopen. Ideaal, want zo vergeet je niets en schaf je ook niets aan wat je eigenlijk niet nodig hebt.

Inpakstress?

Ik heb daar geen last van! Je zult mij nooit op het laatste moment mijn koffer zien inpakken. Dat is namelijk hét moment om spullen te vergeten. Een week voor vertrek leg ik mijn koffer open klaar. Vervolgens kijk ik naar mijn kledingkast en haar er stukken uit die ik op dat moment niet meer wil dragen maar wel wil meenemen. Deze gaan alvast in de koffer. Draai ik een was en zit er in die was iets wat ik wil meenemen, ook dit gaat direct in de koffer. Je zult zien dat je de dag voor vertrek al bijna je hele koffer hebt ingepakt en er bijvoorbeeld alleen ondergoed en schoenen hoeft bij te doen.

Eerste hulp bij ongemakken!

Het is heel vervelend als je aankomt op de bestemming en je koffer is er nog niet. Zorg er altijd voor dat je een set kleding, schoon ondergoed en wat mini verzorgingsproducten in je handbagage meeneemt. Reis je naar een warm land dat is een bikini/badpak ook nog aan te raden. Zo is het direct een stuk minder erg als je bagage pas op dag twee aankomt. Jij loopt er intussen nog steeds fris bij en je hoeft niet direct te gaan shoppen of in de weer met je verzekeringsmaatschappij.

Er zullen de komende periode heel wat reisblogs aan gaan komen. Wat neem ik mee op reis? hoe efficiënt pak ik mijn handbagage in en wat zijn mijn voedingskeuzes op reis? Nieuwsgierig houd ons dan zeker in de gaten!

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .