Member login

Username
Password

» Lost your Password?TRAVEL: Alleen op reis, wat een ervaring!

Afgelopen weekend was het zover. Ik ging helemaal in mijn eentje op reis. Van te voren wist ik niet zo goed wat ik ervan kon verwachten, maar ik wist wel dat het bijzonder zou worden. En ik had meer dan gelijk, het was een ervaring om nooit te vergeten. 

Voordat ik over ga op het verslag van het weekend, wil ik toch nog even vertellen waar ik vandaan ben gekomen. Ik heb namelijk van oktober 2016 t/m september vorig jaar last gehad van een (lichte) depressie en pleinvrees. Ik durfde een hele tijd het huis niet uit en woonde hierdoor weer even bij mijn moeder.  

Naar de winkel gaan voor boodschappen was bijvoorbeeld al een hele opgave. Ik vertel een andere keer meer hierover. Langzaamaan ging het steeds een stukje beter. Ik had vorig jaar deze tijd dus nooit verwacht dat ik zoiets als dit zou kunnen.  

Vrijdag 

Zenuwachtig stap ik in de trein richting Leeuwarden, het gaat nu toch echt beginnen. Als de overstap in Leeuwarden richting Harlingen Haven soepel verloopt, gaan de zenuwen weg. Het reizen kan in ieder geval niet meer fout gaan!  

Eenmaal aangekomen op Vlieland loop ik richting het hotel. Ik word hartelijk ontvangen en mijn kamer is ontzettend mooi. Snel haal ik nog even een fiets op en doe wat kleine boodschappen. Aangezien het zulk mooi weer is, verplicht ik mijzelf om nog even een wandeling over de dijk te maken. Dan plof ik neer op bed voor een heerlijk tv-avondje. Ik ben nu al trots!

Zaterdag 

Ik laat mijzelf eerst wat uitslapen, maar zodra ik de gordijnen opendoe wil ik gelijk weer naar buiten. Ik kijk nog even naar hoe de Nederlandse mannen de shorttrack wedstrijden helaas verliezen en ren bijna naar buiten. Wat een geluk met het weer! 

Ik maak eerst een lange strandwandeling en ga lunchen bij mijn favoriete strandtentje: Strandpaviljoen ’t Badhuys. En ja, de eerste keer alleen eten in het openbaar. 

Ik kom binnen en gek genoeg voel ik mij gelijk op m’n gemak. Ik denk dat ik wel mensen afwachtend zie kijken naar wie er nog meer bij mij komt zitten, maar ze houden zich snel weer bezig met zichzelf. Helaas zie ik wel wat vrouwenduo’s herhaaldelijk mijn kant opkijken, maar gelukkig merk ik dat mij dat helemaal niks doet. En wow, wat voelt dat goed! ’s Avonds plof ik weer voldaan op bed. 

 

Zondag 

Ik word wakker en wil eigenlijk nog even naar de winkel om wat boodschappen te doen, als ik mij ineens realiseer dat de winkels dicht zijn! Een beetje dom, maar gelukkig heb ik nog een eiwitreep en een appel. Met dit in mijn maag, fiets ik richting het Posthuys. Wat zo’n 8 km fietsen is. Hier aangekomen heb ik alweer best trek, maar ook zin in iets lekkers. Waardoor ik voor een appeltaart met slagroom ga en een latte macchiato. Hierna wil ik toch nog even over het strand lopen, want het is alweer mijn laatste volle dag hier! Dit wordt per ongeluk een wandeling van ongeveer 15 km over het strand en de duinen. Helemaal uitgeput fiets ik weer naar huis en heb (natuurlijk) ontzettende honger. Ik heb geen zin om 1.5 uur in een restaurant te zitten, dus ik bestel heel “slecht” patat en een kaassoufflé.  

Maandag 

All good things come to an end. Zo ook dit reisje helaas, ik zou hier nog wel langer kunnen blijven! Het was een ontzettend mooie ervaring, die ik nooit zal vergeten. Dit klinkt misschien wat overdreven voor sommige, maar als je van ver komt is dit een ongelofelijke overwinning. 

 

Wat ik heb geleerd van deze reis: 

  • Mijn zelfvertrouwen heeft een ontzettende boost gekregen.Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat ik mij zo op mijn gemak zou voelen.
  • Ik heb mij heel erg vermaakt met mijzelf.
  • Samen zijn is niet altijd beter dan alleen.Ik heb veel stellen, jong en oud, gezien die geen woord tegen elkaar zeiden en alleen maar op hun mobiel keken. Dit vond ik heel jammer om te zien.
  • Ik heb weer eens gemerkt hoe goed frisse lucht, de zee, het bos en gewoon het buiten zijn, mij doet.
  • Ik zal mijzelf nooit meer zomaar onderschatten en niet meer elke “enge” uitdaging gelijk uit de weg gaan.
  • De winkels zijn hier dicht op de zondag. 😉 

Ik hoop dat je hier wat aan hebt gehad, ik raad het ten zeerste aan om dit ook te gaan doen. Heb ik je door mijn ervaring al laten twijfelen om er ook in je eentje op uit te gaan? 

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .