` TRAVEL: Diary New York dag 1 - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?TRAVEL: Diary New York dag 1

Nadat wij 2 weken vakantie hebben gevierd in Canada eindigen wij de reis in New York. Een stad die voor zowel mijn ouders (met wie ik op reis ben) als voor mij helemaal nieuw is. Vanuit het plaatsje Buffalo (net over de grens bij Canada) reizen wij met de AMTRAK trein in 8 uur en 30 minuten naar New York. Een hele belevenis natuurlijk! Graag neem ik jullie mee op reis, lees je verder?

Om naar New York te komen vanuit Canada hadden we ook kunnen kiezen voor het nemen van het vliegtuig of voor het zelf rijden met een huurauto. Toch hebben we bewust gekozen om met de AMTRAK trein te gaan. Een rustige manier van reizen, je gaat zitten en je stapt letterlijk na 8.5 uur uit in hartje New York. De trein is comfortabel, met brede stoelen die je naar achter kunt klappen, wifi, een oplaadpunt voor je mobiel en een restauratiewagen. Je mag ook gewoon je eigen eten en drinken meenemen dus ook wij (net zoals vele mede reizigers) hadden onze rugtas flink gevuld. De kosten van de trein zijn laag, ongeveer 65 USD.

Om 15.45 stopt de trein op Penn(sylvania) Station en worden we overvallen door de drukte. Wat een hoop mensen! En daar loop je dan tussen met 4 koffers en rugzakken op. De overgang van het rustige Canada en het drukke New York is groot, extreem groot en we willen dan ook zo snel mogelijk lekker naar buiten en op zoek naar het hotel. Alle koffers uitpakken en even ontspannen.

Het hotel waar wij verblijven is The New Yorker en we hebben een kamer geboekt met uitzicht, dus dat we op de 27e verdieping zitten is helemaal niet gek. The New Yorker ligt op 3 minuten lopen van Penn Station en schuin tegenover Madison Square Garden. Een top locatie dus! Het uitzicht vanuit de kamer is fenomenaal. Zowel overdag als in de avond kan ik er naar blijven kijken.

Na alles te hebben uitgepakt en de beentjes eventjes rust te hebben gegund besluiten we om misschien wel het drukste stukje New York op te zoeken, Times Square. Nondeju, wat is dat overweldigend. De mensen, de geluiden, de billboards. Het komt op je af en ik moet heel eerlijk zeggen dat ik het leuk vond om het gezien te hebben maar dat ik er niet heel erg vrolijk van werd. Het is TO MUCH,en zou er ook niet nog een keer naartoe hoeven. Mijn ouders hadden dit zelfde gevoel. Ik ben dan ook blij dat wij de komende dagen meer de “rust” opzoeken. Massa spreekt mij toch niet zo aan.

We merken dat we behoorlijk moe zijn, we hebben er tenslotte al een lange dag opzitten aangezien om 04.30 uur onze wekker ging. Om die reden besluiten wij makkelijk te doen met het avondeten en gaan naar het Hardrock Cafe om een shared platter te eten met zijn drieën. De porties in Canada zijn groot, maar hier zijn ze nog groter en samen delen gaat dus helemaal prima.

Weer terug op de hotelkamer frissen wij onszelf op en maken we ons klaar voor de avond/nacht, in afwachting tot het moment daar is dat het donker wordt en wij over de stad kunnen heenkijken met alle mooie lichtjes. Op de foto in kleur kwam het niet heel goed over, maar ik heb deze prachtige foto in zwart/wit weten te maken die ik jullie niet kan ontzeggen.

In het volgende reisverslag neem ik jullie mee op dag 2 van mijn reis in The Big Apple, en terwijl ik nu nog in New York ben, kan ik niet wachten om mijn verhalen en belevenissen met jullie te delen. Kijken jullie er ook naar uit?

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Comments: 2

 • reply

  Mar//

  31 mei 2019

  Wat gaaf joh zo’n reis! Ik ben zelf drie x in Canada geweest waarvan 1x over de grens naar Seattle. Maar telkens was ik weer gelukkiger in Canada. Veel groener, relaxter en mooier. De mensen vind ik ook leuker. Veel plezier op je reis nog ?

  • reply
   31 mei 2019

   Zeker heel gaaf, het is daar zeker rustiger maar hier zijn is ook niet verkeerd 🙂 Dankjewel! Liefs, Isabelle

Post a Comment