` TRAVEL: Diary New York dag 2 - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?TRAVEL: Diary New York dag 2

De dag begint iets anders dan we hadden verwacht. Mijn moeder is ziek geworden en heeft extreem veel pijn gekregen aan de ogen waardoor ze deze dag niet heeft mogen meebeleven. Zij ziekt uit op de hotelkamer en probeert bij te komen zodat ze de volgende dagen wel mee kan gaan. Ik ga deze dag dus samen met mijn vader op pad en het beloofd een indrukwekkende dag te worden. lees je mee? 

We zijn een beetje klaar met alle Amerikaanse ontbijtjes a la pancakes, waffels en muffins. We zijn toe aan gezond en dat is iets wat wij in zowel Canada, als hier in New York missen. Wil je gezond, dan moet je er voor betalen. Mijn vader en ik strijken neer bij Essen. Wij halen 2 bekers griekse yoghurt, scheppen een bakje gemengd fruit vol en mijn vader neemt een koffie. Kosten?? Bijna 32 Dollar!! Dat staat gelijk aan een kleine € 29,-! Nu snap ik wel dat het makkelijker en goedkoper is om iets “slechts” te halen. Het yoghurt en fruit met een gouden randje smaken wel heel erg lekker, we waren er aan toe.

Na het ontbijt gaan we voor het eerst de metro in. Wij besluiten om losse kaartjes te kopen en niet te gaan voor een weekkaart. Een weekkaart voor onbeperkt reizen in de metro en de bus kost USD 33,-. Een los kaartje kost USD 3,-. Aangezien wij veel zullen gaan lopen is de laatste optie voor ons het voordeligst. We gaan vandaag naar 9/11 Ground Zero en Memorial, ik had op op Google al helemaal uitgezocht welke metro we moesten nemen en waar wij dan zouden moeten uitstappen. Dit klopte als een bus en binnen 30 minuten staan we op de plaats van impact. En het is niet alleen een plaats van impact, het maakt ook indruk. Ik moet eerlijk bekennen dat ik het een paar keer te kwaad kreeg. De beelden van toen staan nog scherp op mijn netvlies.

Na op Ground Zero te hebben rondgelopen, de nieuwe tower te hebben gezien en de twee gedenkplaatsen op ons in te hebben genomen gaan we naar het Memorial & Museum. Het was super fijn dat wij vanuit Nederland al een citypass hebben aangeschaft. Deze kost USD 132,- per persoon en hiermee kan je in verschillende attracties zonder in de rij te hoeven staan! In dit geval lopen wij een enorme rij voorbij en staan we zo binnen.

Het Memorial & Museum is ontzettend indrukwekkend en we lopen hier ongeveer 2 uur rond. Alle foto’s, bewegende beelden en stukken van de twin towers vertellen een compleet verhaal waar ik kippenvel van krijg. Ben je in New York dan is dit een must go to, maar dat lijkt mij meer dan logisch.

Vanuit dit punt besluiten wij naar ons hotel terug te gaan wandelen. Je ziet tenslotte boven de grond veel meer dan eronder als je in een metro ziet. Onze wandeling duurt 1.5 uur en brengt ons door de wijken Greenwich Village en Chelsea. Greenwich Village is ontzettend leuk. Het doet een beetje Parijs aan. Erg veel leuke parken, terrasjes, smalle straatjes, en appartementencomplex met daktuinen en leuke balkonnetjes afgewisseld door kleine winkeltjes. De vibe is hier heel erg goed en ik geniet ervan om er doorheen te wandelen.

Tijdens het wandelen halen we voor de lunch een broodje bij een Deli. Dit soort zaakjes zie je hier overal. Je kunt hier boterhammen laten beleggen, maar ook een salade laten opmaken. Er wordt veel gebruik van gemaakt, en naast het feit dat je hier eten kunt halen is het ook een kleine supermarkt. Met een kalkoensandwich op bruin brood (YES!) lopen we verder en gaat Greenwich Village automatisch over in Chelsea. Deze wijk is lekker multiculti en je vindt hier veel galeries voor hedendaagse kunst en hiermee is het het belangrijkste galerie district van New York. Vroeger was Soho dit, maar door de stijgende onroerendgoed prijzen en de dalende prijzen voor kunst ontstond er een grote uittocht naar Chelsea. Het is een hele afwisselende wijk en ben blij dat ik hiervan heb mogen genieten.

Het einde van de middag komen we bij in het hotel en in de avond halen we lekker een goed belegde bagel. Morgen staat de wijk Brooklyn op de planning en hopelijk kunnen wij daar met zijn allen in goede gezondheid van genieten. Zoals iedere avond kruipen we vroeg onder de wol om helemaal fris en fruitig aan de nieuwe dag te kunnen beginnen. Kijken jullie uit weer uit naar een nieuw NY artikel? Heel lang hoef je niet te wachten!

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Comments: 2

 • Avatar
  reply

  Mar//

  4 juni 2019

  Ooh ik krijg spontaan zin om naar NY te gaan! Heerlijk lijkt me die vibe. Maar ook de gedenkplekken. Heel gaaf dat je er bent!

  • Melinda van Rossen
   reply
   4 juni 2019

   Ja dat begrijp ik helemaal! 🙂 Isabelle vond het heel mooi en bijzonder om dit allemaal mee te maken! Liefs!

Post a Comment