` TRAVEL: Diary New York dag 4 - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?TRAVEL: Diary New York dag 4

Deze dag begon vroeg en heel gek. In de nacht moest mijn moeder voor een spoedbezoek naar het ziekenhuis. De pijn van de ogen was niet meer uit te houden en er moest wat aan gedaan worden. Mijn ouders waren pas weer rond 04.00 uur terug op de hotelkamer en in de ochtend zijn we kort bezig geweest met de verzekering om te kijken of mijn moeder zou kunnen terugvliegen naar Nederland. Maar door Hemelvaart kon er niet worden gedaan. Mijn vader en ik zijn wel gewoon op pad geweest en natuurlijk neem ik je mee op deze dag met bezoeken aan onder andere Rockefeller Center! Lees je mee?

Deze dag blijven we in het hartje centrum van New York, en blijven we op loopafstand van ons hotel. We beginnen na het ontbijt aan onze wandeling over de 5th Avenue. Een winkelstraat die bekend staat om zijn dure merken. We drinken een kop koffie bij SAKS waar we zitten tussen de blouses van 2495 USD en hotpants spijkerbroekjes van tegen de 400 USD. Ik denk dan altijd, een vetvlek op een dure blouse is en blijft een vetvlek, die krijg je er net zo slecht uit als op een blouse die 30 euro kost. Het was wel super om even gezien te hebben. We vervolgen onze wandeling over de 5th AV en komen langs de Grand Library (bekend van Sex and the City als Carry gaat trouwen met Mr Big) met hierachter het prachtige stadspark Bryant Park.

We vervolgen de wandeling op dezelfde weg en lopen dan tegen een prachtige Kathedraal aan. De St Patricks Cathedraal. In het weekend is deze gesloten maar mocht je er door de weeks zijn is het een bezoek zeker waard. Tegenover de kathedraal liggen de zijpaden om naar Rockefeller Plaza en Rockefeller Center te gaan. De plaza is het meeste bekend van de schaatsbaan in de winter met daarbij de prachtige grote kerstboom. Buiten de wintermaanden om is dit een super gezellig verzonken plein met terrassen en restaurants.

Bij Rockefeller Center kan je omhoog naar de 68e verdieping. Oftewel, je gaat “On Top Of The Rock”. Wij kunnen hier “gratis” op met onze gekochte City Passes. De ochtend dat wij hier waren was het wat mistig waardoor het zicht niet heel helder was, maar wat was het prachtig om er rond te lopen en te kunnen zien hoe immens groot de stad is!

Na dit bezoek en een een lunch lopen we terug naar het hotel om even te rusten en te koekeleren bij moeders. Helaas gaat dat nog niet helemaal beter, maar wij besluiten toch om ook in de middag nog iets van ons to do lijstje te gaan afvinken. We lopen naar een hoog gelegen stadspark, namelijk de High line.

De highline is een park dat is gebouwd op een oude spoorlijn. Gelegen op de 30e straat met de 10th Avenue loopt hij ongeveer 2.3 kilometer lang over de wijk “meatpacking district” met parallel naast je de hudson rivier (1 blok). Overal in dit park kun je lekker zitten, heb je kunst, halverwege plaatsen om te eten en te drinken en is het vooral een oase van rust in de drukte. Je merkt dat de New Yorkers ook veel gebruik maken van dit park. ze lezen een boek, zitten er lekker te lunchen en genieten van een moment voor zichzelf.

Moe maar voldaan van al het moois dat wij hebben gezien gaan we aan het einde van de dag terug naar het hotel. Pa en ma hebben nog een controle afspraak in het ziekenhuis. De arts besluit toch een verbandlens in het oog te doen, en dat geeft gelukkig eindelijk wat verlichting. Mijn moeder wordt weer wat positiever en besluit de reis met ons af te maken. Nieuwsgierig naar de rest van de reis? Dan moet je nog even op wachten, binnenkort deel 5!

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment