Member login

Username
Password

» Lost your Password?TRAVEL: Diary New York dag 5

Het beloofd vandaag een mooie dag te worden. Mijn moeder voelt zich iets beter en heeft in de ochtend de energie om met ons op pad te gaan! Dat we met z’n drieën de Empire State Building op gaan vind ik echt super! Een belevenis die wij dan op dat moment mijn zijn allen kunnen delen. Zo’n iconisch punt van New York moet je natuurlijk van je to do lijstje afgevinkt kunnen hebben. Wat ik verder allemaal gedaan heb deze dag vertel ik jullie graag. Lees je mee?

Het is een stralende warme dag in New York. Als wij in de ochtend vroeg de straat op lopen voel je het al. We besluiten vroeg naar de Empire State Building te lopen. Ondanks dat we er net na 09.00 uur zijn is de rij al ontzettend lang. Maar na verschillende rijen en controles te hebben gepasseerd staan we na ongeveer 1.5 uur op de 86e verdieping met een mega uitzicht. Het leuke is dat je met je ticket op dezelfde dag in de avond nog een keer omhoog mag.

We lopen boven ongeveer 30 minuten rond en maken prachtige uitzicht foto’s van alle vier de zijdes. kijkend naar de details ver onder je. Tegen lunchtijd komen we weer beneden en als mijn ouders gaan rusten in het hotel besluit ik om een wrap en een sapje te kopen bij een van de vele “Pret a Manger” winkels en mezelf met het boek Fuck Beauty op de High Line te planten. Als een echte New Yorkse zit ik hier een aantal uren te genieten op een fijn plekje en kijk ik tussendoor mensen.

Aan het einde van de middag voegen mijn ouders zich bij mij en wandelen we een stukje langs de Hudson en maken een korte wandeling door het hippe Meatpacking District. Deze wijk was vroeger een plek voor vlees pakhuizen (er zijn er nog steeds een aantal in gebruikt), nu hebben designers er een winkel, heb je er leuke terrassen, lekkere restaurantjes en heb je er vooral het gevoel dat je door een dorpje loopt. De mensen die hier lopen hebben een bepaalde allure over zich. veel hipsters, maar ook de wat rijkere jeugd zie je hier veel. De tarieven van restaurants ligt hier ook iets hoger. Ook wij eten hier en ik geniet van een heerlijke linzen salade die ik zeker ook thuis een keer ga proberen te maken!

Na het diner gaan we in gestrekte draf terug naar het hotel. Hier relax ik een aantal uren en geef mijn voeten iets rust. Wij liggen iedere avond heel bijtijds op bed. Mijn ouders, maar ook ik hebben niet echt de behoefte om op stap te gaan. Maar vanavond ga ik dus nog wel naar buiten. Ik wil toch nog de Empire State Building op. Gelukkig gaat het naar binnen komen nu heel snel en ben ik binnen 30 minuten boven. Wel nog even 7 verdiepingen gelopen want de lift duurde langer, maar het was het uitzicht meer dan waard!

We maken wat kilometers in per dag. Maar toch vind ik het lopen bovengronds leuker dan het nemen van de metro. Hoe meer ik kan zien hoe beter, ik wil het New York gevoel echt in me opnemen. In mijn volgende New York dagboek neem ik jullie mee op de fiets door Central Park, ik hoop dat jullie er naar uitkijken!

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .