Member login

Username
Password

» Lost your Password?TRAVEL: Diary New York dag 6

Wat gaat de tijd snel in New York, we zijn alweer aangekomen op dag 6 van deze reis, en wat vind ik het leuk om jullie mee te nemen op hetgeen wat ik allemaal gedaan heb. In dit verslag neem ik jullie mee op een oer Hollandse activiteit, namelijk fietsen. Nu zul je wellicht denken? Fietsen in New York, mij niet gezien. Misschien wel leuk om te weten dat er door heel New York 7 jaar geleden fietspaden zijn aangelegd. Echt super veilig is het nog steeds niet echt, aangezien automobilisten nog totaal niet gewend zijn om op iets anders in het verkeer te letten dan alleen maar zichzelf, maar toch stappen wij op het stalen ros, en maken een super gave fietstocht door Central Park! Lees je mee?

Vanuit Nederland hebben wij deze fietstocht geboekt. Wij hebben dit gedaan bij Baja Bikes. Van eerdere tochten die wij gedaan hebben (waaronder in Rome en Athene) weten wij dat dit altijd super is georganiseerd. De korte lijnen, en het vriendelijk helpen bij het volledig annuleren van de Brooklyn fietstocht en het deels annuleren van deze fietstocht (mijn moeder kan helaas niet mee) bewijzen dat het een fijne organisatie is dit ik kan aanbevelen.

Na het aanmelden en het op maat maken van de fiets, en wat uitleg over het verkeer in New York gaan wij met de groep de straten van New York op om vervolgens in een tien minuten aan te komen in het mooiste park wat ik ooit heb gezien. Ik sta versteld. Het is leuk om een georganiseerde fietstocht te maken aangezien er dan onderweg ook nog het e.e.a. wordt verteld. Wij beginnen de fietstocht bij Strawberry Fields. Een pad dat is vernoemd naar een liedje van The Beatles. John Lennon en Yoko Ono woonden bij deze ingang van Central Park in The Dakota Building (nog steeds de huidige woning van Yoko). Op 8 december 1980 liep hij het gebouw uit op weg naar Central Park om zijn hondje uit te laten toen hij werd vermoord. Aan het einde van Strawberry Fields ligt de gedenkplaats Imagine en zit er standaard een man met een gitaar Beatle liedjes te zingen. Ooit stond er op deze plek een standbeeld van John Lennon, maar dat vond zijn vrouw maar niets. Dat beeld is verplaatst naar Liverpool Airport, wat nu John Lennon International Airport heet.

Wij vervolgen de fietstocht langs de grote vijver (bekend van Charlotte uit Sex and The City als ze lekker aan het hardlopen is) en slinger door verschillende paden, heuvel op heuvel af door het park. Het park is 4 km lang en ongeveer 1.8 kilometer breed en ligt aan het einde van de 5th,6th,7th en 8th Avenue. Naast de prachtige waterpartijen en de vele grasvelden die veelvuldig worden gebruikt om heerlijk op te chillen is dit ook een echt toevluchtsoord voor rust voor de New Yorker. Wij doen deze fietstocht op zaterdag en overal zijn er activiteiten. Van plekken waar er aan kinderen sprookjes worden voorgelezen tot groepjes sportende mensen of een vijver waar ze met elektronisch bestuurbare bootjes aan het varen zijn of de vijver waar je een roeibootje kunt huren. Het is er oprecht gezellig en tijdens de 2.5 uur durende fietstocht kom ik gewoon bij van de stad. Even geen wolkenkrabbers om me heen, maar omhoog kijken en daadwerkelijk lucht en ruimte zien. Geen geloei van politiewagens en ambulances. Ja, ik snap dat de New Yorker het hier fijn vindt.

Moe maar voldaan zijn we tegen lunchtijd klaar met de tocht en gaan we met de metro terug naar het hotel waar mijn moeder ook weer bijgekomen is. We eten wat op de hotelkamer, en ik besluit in de middag met mijn moeder op pad te gaan en haar dingen te laten zien, die ze heeft gemist op de andere dagen. Zo ga ik nog een keer naar het super gezellige Bryant Park (aanrader op de zaterdagmiddag), gaat ze on top of the rock bij Rockefeller Center en laat ik haar het begin van Central Park zien! Wat fijn dat ze ook deze dingen kan afvinken. Met de taxi keren we terug naar het hotel en was het weer een super geslaagde dag! Tot het volgende verslag!

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .