` TRAVEL: Diary New York dag 8 - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?TRAVEL: Diary New York dag 8

Dit is alweer het laatste New York artikel. Het zit erop. Deze reis was fantastisch, en ondanks de downs vanwege de gezondheid van mijn moeder, heb ik super genoten. New York was een droom, en deze droom ik uitgekomen. Toch is het ook altijd weer fijn om naar huis te gaan. Na in totaal 3 weken op reis te zijn geweest en dan een week in een extreem drukke stad te hebben rondgelopen is het ook wel weer mooi geweest. We vliegen pas laat op de avond dus hebben de laatste dag nog volledig te besteden in de stad die nooit slaapt. Lees je mee?

Een laatste vakantiedag is vaak een beetje een verloren dag. Je bent aan het “wachten” tot je weg mag gaan naar huis. En ondanks dat we na 3 weken ook wel echt ready zijn om naar huis te gaan wil ik nog heel graag een museum bezoeken op deze dag. Nu heeft New York ontzettend veel musea die de moeite waard zijn en waar ik ook zeker tijdens een tweede reis naar New York naartoe wil. Denk dan aan het Guggenheim of Museum of Modern Arts. Toch kies ik om naar een museum te gaan wat wellicht een groot “nerd alert” uitstraalt. Wij kunnen deze nog bezoeken met onze New York Citypass, toch wel fijn dat dit mogelijk is.

Te voet (want we hebben nog niet voldoende gelopen in deze week New York hahaha) gaan we via de 8th Avenue en een stuk Central Park naar het Museum of Natural History. Met we bedoel ik mijn vader en ik. Mijn moeder rust in het hotel en begint met pakken van de koffers.

Wellicht is dit museum niet het meest voor de hand liggende, maar de meeste van jullie weten hoe dol ik ben op de natuur en alles wat hiermee te maken heeft. Daarnaast fascineren dinosauriërs mij mateloos en laten ze hier nou een mega collectie hebben van fossielen en opgezette dino’s! Als je kinderen hebt, of als je zelf interesse hebt in dieren, het dierenrijk in alle continenten, maar ook hoe mensen leefden, en leven in de continenten die wij kennen dan is dit museum echt de moeite waard. 

In totaal heeft het museum 45 zalen, en aangezien wij maar 2.5 uur hebben om het te bezoeken (we waren er bij opening en wilden rond lunchtijd weer terug zijn in het hotel) moeten wij bewuste keuzes maken, wat vinden we NU belangrijk. Het museum is zo groot dat je er met gemak een dag kunt rondlopen.

Natuurlijk kiezen wij ervoor om de vele zalen over de dino’s rond te gaan. Je kijkt je ogen uit, wat een machtige beesten! Wij zien erg vroeg in het museum (direct bij opening om 10.00 uur) en wil je in redelijk rust de dino’s bekijken dan raad ik aan om dit ook te doen. Iets later in de ochtend komen namelijk busladingen met kinderen naar het museum als schoolreisje. En dan loop je tussen rondrennende en gillende kinderen. Is iets minder fijn.

Mijn vader wilde graag de de vogels van de wereld zien en het oceaan gedeelte. Dus ook hier nemen wij een kijkje en genieten van hetgeen dat we zien. In het oceanium kijken we ook nog een een film met een VR-bril op. Even echt tussen de vissen! Gaaf!

Rond half 1 lopen we in 45 minuten terug naar het hotel. Onderweg halen wij nog lunch wat wij opeten op de kamer en dan gaat het grote organiseren van de koffers weer beginnen. Ik weet niet wat het is, maar het lijkt er altijd op dat de spullen groeien en dat het allemaal niet meer zo makkelijk past als op de heenreis. Gelukkig lukt het allemaal, en rusten we nog wat op bed voordat we rond 17.00 uur besluiten naar de luchthaven te gaan. Wat een rit! Wat een verkeer, onvoorstelbaar. Google Maps geeft aan dat het een route is van hemelsbreed 29 kilometer en dat het te rijden is in 33 minuten. Vast en zeker alleen als er geen verkeer is haha. Wij doen er 1 uur en 15 minuten over maar staan dan wel bij de juiste terminal. Uiteindelijk duurt het in totaal nog een uur voordat we daadwerkelijk door alle controles zijn. Houd hier dus rekening mee. Neem die tijd in gedachten als je terug reist vanuit New York.

Je weet dat je in Nederland bent als dit het uitzicht is wat je hebt uit het vliegtuig als de daling is ingezet. Thuis! na 3 enerverende weken is dit uitzicht ook wel weer heel erg fijn. New York was te gek! En ik ga er zeker, ooit nog een keer terugkomen. Er is zoveel wat ik nog wil zien, nog wil doen! Ik hoop dat jullie de travel diaries leuk vonden, en dat ik jullie via deze manier heb mee kunnen nemen op reis.

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment