` TRAVEL: Diary New York deel 3 - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?TRAVEL: Diary New York deel 3

Hoe jammer het was dat mijn moeder op de tweede dag van de reis door omstandigheden niet mee op pad kon hebben jullie in mijn vorige New York blog kunnen lezen.  Op dag 3, waar ik jullie nu in meeneem voelde ze zich iets beter, en de bikkel die het is besluit om mee te gaan. Met goede wandelschoenen, water in de rugzak en de fototoestel in de hand staat deze dag in het teken van Brooklyn, de Brooklyn Bridge en Washington Square Park. Nieuwsgierig geworden? Lees dan verder!

Als volleerd New Yorkse trek ik met gemak de metro kaartjes uit de machine en weten we in een handomdraai de juiste metro weer te vinden. In de ochtend bekijken wij even de route en zetten die als screenshot op de telefoon zodat we hem altijd terug kunnen kijken. Na een wat langere rit die natuurlijk ook onder de rivier de Hudson door gaat komen wij aan in Brooklyn. We hadden een 3 uur durende fietstocht geboekt maar door de gezondheid van mijn moeder hebben we die moeten laten schieten. Helemaal niet erg, want we besluiten een klein gedeelte te voet te doen. Het is leuk om zo veel plekken te herkennen uit de series die ik vroeger volgde, zoals Gossip Girl.

Na een fotomoment in de wijk Dumbo in Brooklyn (wat een van de meest gefotografeerde straatjes is hier en waar er ook professionele shoots werden gehouden toen wij er waren) gaan wij voor een lekker bakje koffie bij Butler, een super leuke zaakje aan de 40 Water St. Hierna lopen we nog door het Main Street park en langs Pebble Beach (gelegen onder de Manhattan Bridge en genieten we van het uitzicht over Manhattan vanuit het Empire Fulton Ferry park (zie header foto). Ondanks dat het grauw weer was is het een prachtig punt om van te genieten.

Hierna zoeken wij de het beginpunt van de Brooklyn Bridge op, en via een kort maar steil trappetje staan we op het iconische aangezicht van deze stad. We gaan hem helemaal over wandelen, en mocht je niet stoppen om een foto te maken zou je dit in principe binnen 45 minuten kunnen doen. Zorg dat je op het wandelgedeelte blijft, want de fietser vliegen je met hoge snelheid om de oren. Met luid geschreeuw BIKE of GET OUT en hard gebel laten ze weten dat ze eraan komen, maar vaart minderen, ho maar. Ik weet soms niet waar ik moet kijken, want de uitzichten zijn ontzettend mooi. Ik geniet, en ben blij dat mijn moeder deze dag, hoe pittig ook, mee kan doen.

Via ground zero (zodat mijn moeder dit ook heeft kunnen zien) lopen wij in gestrekte draf door de wijk Greenwich Village richting Washington Square Park. een groot park met de bekende Arc de Triomph welke ook in veel films (zoals I am Legend) voorkomt. Het leuk om te zien hoeveel New Yorkers gebruik maken van de parken die er zijn. Overal zitten mensen hun lunch op te eten, en te genieten van het zonnetje dat eindelijk is gaan schijnen. Wij eten onze lunch niet op in het park, maar ik heb eerder op mr google een lekker Italiaan uitgekozen met een leuke binnentuin. La Lanterna Di Vittorio (129 Macdougal St) is zeker een aanrader en ligt in een zijstraatje naast het park. Ik kies voor een heerlijke lasagna vier kazen, en daarover heen doe ik nog meer kaas; want ja, kaas is hemels!

Met een volle buik, en vermoeide benen lopen we de laatste kilometers, in ongeveer 30 minuten, naar ons hotel. Eindstand van de dag, 20796 stappen, 14,96 kilometer en 0 blaren! Het was me een dagje wel en ik kan weer niet wachten om jullie over de nieuwe dag te vertellen! Ik kijk er naar uit, tot dan!

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment