` TRAVEL: Ga jij op reis naar Noord Amerika, dan moet je dit weten! - Boost your Health

Member login

[wlm_loginform]

TRAVEL: Ga jij op reis naar Noord Amerika, dan moet je dit weten!

Ruim 11 jaar geleden vloog ik voor het eerst in mijn eentje naar Amerika. En niet naar zomaar een plek, Las Vegas! Ik ging een maand op vakantie bij mijn broer die daar toen woonde en besloot om vanuit daar allemaal leuke excursies en uitstapjes te maken. Wat vond ik het spannend! In totaal 18 uur reizen met een overstap, alleen in de “grote” wereld in”. Mijn broer is ondertussen verhuisd naar Canada waar ik vijf jaar geleden voor het eerst kwam en dit jaar voor de tweede keer ben terug geweest, maar dan in combinatie New York. Deze reisverslagen zijn allemaal terug te lezen. In deze blog wil ik het vooral gaan hebben over de belangrijke documenten die je nodig gaat hebben om op reis te kunnen naar Noord Amerika. Lees je mee?

Waar je vroeger van alleen nog maar kon dromen van een mooie reis naar Canada of Amerika, is het voor velen al steeds bereikbaarder geworden. Zeker als je er voor kiest de Oostkant van beide landen op te zoeken. In 7 uur tijd (en als je mazzel hebt en meewind hebt zelfs minder) zit je al aan de andere kant van de oceaan en waan je jezelf in een hele andere wereld. Zowel Canada als Amerika liggen in Noord Amerika. Om naar deze landen af te kunnen reizen heb je uiteraard een geldig paspoort nodig, maar ook nog een ander heel belangrijk document, waar je zonder echt de grens niet mee overkomt.

Je zou jezelf kunnen afvragen “is een eTa nodig”. Ja dus! Een Eta (oftewel een Electronic Travel Authorization) is verplicht als je Canada in wilt reizen. Gelukkig is dit formulier super makkelijk online aan te vragen. Je hebt hiervoor de gegevens nodig van je paspoort en er zullen ook nog wat vragen gesteld worden over je werk en verblijfplaats. Ik geef jullie graag nog even een tip mee. Als je je paspoortnummer moet invullen, en je twijfelt of er een 0 of een O staat, bedenk dat dat er in de paspoortnummer NOOIT een letter O voorkomt er dit dus altijd om het cijfer 0 gaat. Mijn ouders hadden dit ooit verkeerd, en dat bracht een hele hoop gedoe met zich mee bij het inchecken op Schiphol. En het zou natuurlijk ontzettend zonde zijn als je je vakantie begint met een hoop stress.

Ook als je naar Amerika gaat moet je een visum aanvragen. Je zou denken dat dit gaat om hetzelfde formulier als voor Canada, maar voor Amerika moet je een esta aanvragen. Gelukkig kan je ook dit Esta (Electronic System for Travel Authorization) formulier snel en makkelijk online invullen en aanvragen. Er gaat naar mijn mening iets meer tijd inzitten dan bij het invullen van het Canadese formulier, maar het gaat alweer sneller dan 11 jaar geleden. Toen had ik het gevoel dat ik een boek aan het schrijven was. In Amerika zijn ze erg streng en kijken dan ook grondig naar al je ingevulde gegevens. Vul ze dus met zorg in.

Tijdens onze reis dit jaar zijn wij van Canada naar Amerika gegaan met de auto. Naast het Eta en Esta formulier wat je dan bij je moet hebben zal er ook nog een stempel gehaald moeten worden bij het grenskantoor. Bereid je ook voor op een aantal vragen, waaronder waarom je de grens heen en weer over gaat. Bij wie je verblijft of waar je verblijft. Wanneer je het land weer verlaat en ga zo maar door. Alles voor de veiligheid, wat natuurlijk goed te begrijpen is.

Ik vind zowel Canada als Amerika heerlijke vakantielanden, en er is nog zoveel wat ik in deze landen zou willen gaan ontdekken. Ben jij al op vakantie geweest aan de andere kant van de oceaan? En wat vond je er zo fantastisch aan? Laat het hieronder achter in een reactie.

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment