Member login

Username
Password

» Lost your Password?TRAVEL: Ik ga op reis en neem mee!

4 Weken voordat ik op reis ga, en mijn koffer ligt al klaar in de eetkamer. In mei ga ik heerlijk 3 weken op reis naar Canada en aansluitend door naar New York waar ik nog een week ga verblijven voordat ik weer terug moet naar het normale leven. De voorpret van de vakantie is voor mij stiekem net zo leuk als de vakantie zelf. Ik reis graag zo licht mogelijk. Zo licht als 3 jaar terug naar Indonesië zal het dit jaar niet worden, maar kies wel voor alleen maar de essentials. Graag deel ik met jullie wat ik meeneem op een lange reis, lees je mee?

Vroeger ging ik 2 weken op reis met een super grote koffer, een handbagage koffer en een rugzak en nog had ik te weinig ruimte. 3 jaar terug ging ik 3 weken rondtrekken in Indonesië met een klein handbagagekoffertje. Dit jaar ga ik weer 3 weken weg, en ondanks dat mijn spullen niet in het kleinste koffertje passen, ga ik wel een klein formaat koffer. Hoe ik dan toch 3 weken aan kleding meeneem is omdat ik kies voor het fenomeen “capsule wardrobe”.

Alle kleding die ik inpak in mijn koffer kan gecombineerd worden met elkaar. Ik houd mijn kleding daarom ook in bepaalde kleurpatronen. Jullie zullen mij deze 3 weken heel veel gaan zien in rood/zwart/donkerblauw/grijs/wit en dat gecombineerd met een spijkerjasje. Ik ben heel kritisch over wat ik meeneem op reis. Wat zit lekker, wat draagt makkelijk en wat neemt niet zoveel ruimte in beslag. Vroeger stopte ik mijn koffer vol, want ik wilde keuze te over hebben, maar uiteindelijk zat de helft aan het einde van de vakantie nog schoon opgevouwen in de koffer.

Ik kies dit jaar voor het meenemen van 4  rokjes, 2 broeken, 3 jurkjes, 6 shirtjes, 2 sweaters, chillbroek, sportbroek, en een sportshirt. Uiteraard vul ik dit aan met panties, en ondergoed. Als je lang op reis bent probeer ik tussendoor nog een keer mijn ondergoed te kunnen wassen zodat ik niet 3 weken aan onderbroeken hoef mee te nemen. Alle shirtjes, rokjes en sweaters kunnen met elkaar worden gecombineerd. Zo heb je eindeloze afwisseling en zie je er nooit hetzelfde uit. trek je een jurkje aan met daaroverheen een sweater, dan ziet het er ineens uit alsof je een rokje draagt. denk creatief na. Schoenen nemen altijd veel ruimte in beslag. Als ik reis trek ik fijne gympen aan, die ik eigenlijk de gehele reis iedere dag zal dragen en die ook bij al mijn outfits passen. Er gaat 1 paar extra schoenen mee voor als ik mezelf een klein beetje wil opdoffen in de avond.

Wat beauty betreft, hou ik het enorm basic. Ik kies als ik op vakantie ga altijd 1 parfum uit die ik dan de hele reis iedere dag draag. Meestal is dit er eentje die al bijna leeg is zodat ik de flacon niet meer mee terug hoef te nemen. Het leuke hieraan is dat als je weken lang dezelfde lucht op hebt dat het je altijd zal herinneren aan die ene reis. Verder gaat er een klein make up tasje mee met een mascara, 1 oogschaduw, oogpotloodje, blush, highlighter en 2 lippenstiften. Natuurlijk gaat mijn make up remover, gezichtscrème en gezichtsolie mee. Verder een miniatuur zonnebrand en wat andere kleine mini essentials zoals deodorant en tandpasta.

Op het moment dat je gelimiteerd bent in ruimte (of je daar nou bewust voor kiest of niet) dan ga je zoveel meer creatiever om met het inpakken. Voor mij is het een sport en ik vind het zo ontzettend leuk!

Ik ben reuze benieuwd wat voor soort reizigers jullie zijn. Kiezen jullie ervoor om je hele hebben en houwen mee te slepen of gaan jullie net zoals ik voor weinig maar wel met een ruime keuze. Laat het hieronder achter in de reacties.

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Comments: 1

  • reply

    Linda

    27 april 2019

    Ik heb altijd maar rond de 13 kg bij mij in de ruimbagage. Meer kan ik echt niet verzinnen haha. Meestal doen we rondreizen door verre landen, dus dan wil je niet te veel bij je hebben wat je de hele tijd mee moet slepen 😀

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .