Member login

Username
Password

» Lost your Password?



TRAVEL: Ik houd van vakantieparken

Als ik aan vakantieparken denk, krijg ik een warm gevoel van binnen. Klinkt misschien gek, maar de de leukste herinneringen aan familievakanties heb ik denk ik wel aan de vakanties die ik met mijn ouders en broer hadden in een vakantiehuisje. En nu nog steeds vind ik het heel erg leuk. Zo leuk, dat ik ook dit jaar weer naar een huisje ben gegaan, maar dan alleen. Maar waarom vind ik het nou zo leuk? Waarom kan ik er zo gelukkig van worden? Ik deel het heel graag met jullie, lezen jullie mee?

Wat ik zo leuk vind aan een huisje in Nederland, of ergens anders in Europa, is dat je van dat huisje voor een week of langer jouw huisje kunt maken. Tijdens onze vakanties ging dat ook bijna onze hele huisraad mee. Van koelboxen en boodschappen kratjes vol eten, tot ons eigen bedlinnen, spelletjes, kaarsjes, alles om er maar een thuis van te maken. As we aankwamen werd alles uitgepakt, en kreeg alles zijn plekje. Ik deelde altijd een kamer met mijn broer, en we zorgde ervoor dat het er gezellig werd gemaakt. We zijn zelfs meerdere keren in een huisje op vakantie geweest met de kerst, en ja, dan ging alle kerstversiering mee, en werd er lokaal een boom gekocht. Wat een sfeer.

Wij kozen bijna altijd voor een vakantiepark in de bossen. We wonen dicht bij de zee, en dan is een tegenhanger heerlijk. Zeker in de herfst en winter extra gezellig. De natuur kleurt dan prachtig. Ons favoriete park ligt op de Veluwe. Met huisjes midden in de natuur en vanaf het park loop je zo de bossen in, of kun je prachtige fietstochten maken over de Posbank. Dit deden we als gezin dan ook veel. We hebben wat fiets en wandel kilometers liggen daar. Het is de hele sfeer die mij goed doet voelen. Het buitenleven, moe maar voldaan thuiskomen, en dan heerlijk de open haard (wat wij thuis niet hadden) aansteken en spelletjes spelen.

De herinneringen van mijn moeder die riep dat het ontbijt klaar stond, het naar buiten kijken onder het eten en eekhoorntjes tellen. Bollen voor de vogeltjes ophangen en dan heel stil kijken of er een vogeltje zou komen eten. Het boodschappen doen in een supermarkt dat je niet kende. Op de laatste avond van de vakantie gourmetten (jazeker, het gourmetstel ging ook mee), of patatjes halen bij de snackbar op het park. Tijdens de vele fietstochten onderweg stoppen voor ijs, of een pannenkoek. Dat is voor mij het gevoel van nostalgie.

In 2017 ben ik met mijn ouders terug gegaan naar het huisje op de Veluwe, en in oktober 2018 ben ik in mijn eentje gegaan en heb ik mijn ouders een nachtje op bezoek gehad. Het is de omgekeerde wereld, Vroeger ging ik met hun weg, en nu zij met mij. Ik kreeg weer het exacte gevoel. Knus, warm, gezellig en even helemaal weg van huis.

Ik ga zeker ook proberen dit jaar weer een weekje in te plannen. Gaan jullie wel eens op vakantie in een huisje? Zo ja, doe je dit dan in Nederland, of ook in het buitenland? Laat het hieronder achter in een reactie.

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Comments: 1

  • reply

    Dominique

    11 januari 2019

    Wij zijn ook vaak naar vakantiehuisjes gegaan bv van landal Green parks in Nederland en Duitsland. Ook hebben we geweldige vakanties gehad in Belgiƫ waar we 5 jaar een stacaravan huurde en ook hebben we in Duitsland van particulieren vakantiewoning gehuurd was ook geweldig. Ik vind het prettig om gewoon oa douche en toilet in huisje te hebben en niet dat je naar toilet/douchegebouw hoeft te lopen.
    Helaas door financiƫle tegenslagen geen vakanties kunnen doen. Maar hebben het er wel voor dit jaar over gehad als het gaat lukken. En dan ook gewoon in Nederland. Vooral nu met mijn gezondheid en ik niet in een buitenlands ziekenhuis wil liggen als er wat gebeurt.

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .