` TRAVEL: Kamperen is IN maar vraagt wel om een goede voorbereiding - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?TRAVEL: Kamperen is IN maar vraagt wel om een goede voorbereiding

Kamperen is IN. In vergelijking met jaren terug toen ik nog op een reisbureau werkte als allround reisadviseuse, is het nu helemaal niet “gek” als je op kampeervakantie gaat ipv all inclusive in een resort gaat zitten. Ik hoor je al zeggen “kamperen kan dan wel IN zijn, maar ik hou helemaal niet van dat primitieve”. Dan kan ik gerust stellen. Kamperen kan op veel verschillende manieren. Van Glamping tot back to basic. Wel vraagt kamperen om een goede voorbereiding, afhankelijk van het type kamperen dat je kiest. Hoe maak je kamperen zo relaxt mogelijk? Ik vertel het jullie.

Ben je aangestoken door de kampeer “hype” en het ook eens willen ervaren dan raad ik aan dat je niet direct in een klein tentje de bergen in trekt. Misschien valt het wel heel erg tegen en heb je een vreselijke vakantie. Begin “rustig”. Ga je voor het eerst kamperen kies dan voor een glamping (luxe kamperen in een compleet ingerichte safaritent veelal met eigen sanitair maar wel met de gezelligheid van een camping om je heen) vakantie of een vakantie in een al opgezette tent met bedden, een gasstelletje en een koelkastje, maar waar je wel op de camping moet douchen. Dit is een handige vorm van uitproberen en hoef je ook niet direct alle kampeerspullen aan te schaffen. Wat je natuurlijk ook kunt doen in het geval van het willen uitproberen is een weekend weg te gaan met een tent van bijvoorbeeld vrienden.

Mocht bovenstaande nou helemaal zijn bevallen dan kun je gaan nadenken over het kamperen in een tent of helemaal on trend, een klein busje/ camper. Maar als je denkt dat een tent klein en onpraktisch is, dan heb je het mis. Je kunt kamperen zo fijn maken als dat je zelf wilt. Van tenten waar je gewoon rechtop in kunt staan, en meerdere ruimtes hebben (ideaal voor gezinnen, of als je een aparte slaapruimte en bagageruimte wilt hebben), tot tenten die perfect zijn als je bijvoorbeeld gaat hiken en onderweg makkelijk wilt opzetten en waar je heerlijk samen in kunt kruipen in de avond.

Voordat je van alles aanschaft is het belangrijk om te weten hoe je wilt gaan kamperen. Of grid kamperen is namelijk weer heel anders dan je tent opzetten op een camping. Wat fijn is dat je tegenwoordig werkelijk alles kunt aanschaffen om het je makkelijk te maken tijdens je kampeertocht. Het is namelijk helemaal niet gek om jouw tent tot een thuis om te toveren met leuke tafels, stoeltjes, hangmatten en campingstoelen.

Natuurlijk is dit alleen uiterlijk vertoon, maar het is ook goed om je te verdiepen in het type kookgerei dat je wenst te gebruiken, of er elektriciteit is bij je kampeerplek zodat je eventueel een koelkastje/vriezer kunt meenemen (is super handig zodat je meer producten vers kunt houden).

Als laatste moet je natuurlijk de juiste kleding niet vergeten. Op het moment dat je op een camping onder de zon verblijft en je daar een vaste periode blijft staan is dit niet helemaal van toepassing, maar als je een trektocht gaat maken dan moet je rekening houden met verschillend weer, temperaturen en uiteraard goed schoeisel. Laat je hierover goed informeren en zorg dat alles lekker zit. Niets zo erg als knellende schoenen en een oplopende broek als je aan de wandel bent.

Vroeger vond ik kamperen een vreselijk idee, maar hoe ouder ik word, en hoe groter de keuzes zijn hoe meer aantrekkelijk ik het vind. Zeker ook in de toekomst lijkt het mij fantastisch om met mijn hondje en kind te gaan kamperen. Zijn jullie echte kampeerders, of denk je er ook wel eens over na deze trend op te pikken? Wat zou jullie voorkeur dan hebben?

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment