Member login

Username
Password

» Lost your Password?TRAVEL: La Cité du Vin

In de Franse stad Bordeaux is er een sins 2016 een nieuwe bezienswaardigheid bij gekomen, La Cité du vin “ De stad van de wijn ”, en natuurlijk moest ik hier een bezoekje aan brengen toen ik in Bordeaux was. In het museum kom je  (verrassend hè ) alles over wijn te weten, niet alleen over de bekende Franse wijnen maar de druivensapjes van de gehele wereld komen aan bod. Sta jij ook altijd dromerig te tuuren naar de etiketten in de supermarkt omdat je geen enkel benul hebt waar je nou precies op moet letten, ben jij ook een wijnliefhebber of heb je een reis naar Frankrijk in de planning ? Lees dan dan snel verder.

Om te beginnen is het gebouw op zich al een architectonisch hoogstandje.

Als wijn die je rontwalst in je glas, ligt het museum aan de oevers van de Garonne rivier.

De glazen en geperforeerde aluminium panelen geven het bouwwerk een bijzondere look.Het doet mij denken aan de style van het Guggenheim. Het gebouw is zo ontworpen dat het mee kleurt met elk moment van de dag en de verschillende seizoenen van het jaar. Door de reflectie van de zon heeft Cité du Vin bijna een goude gloed over zich heen. Het gebouw is  ontworpen de architecten Anouk Legendre en Nicolas Desmazières.

De 7 jaar durende bouw van de 10 verdiepingen van 55 meter koste maar liefst meer dan 80 miljoen Euro!

De inspiratie zochten de architecten in de knobbelige stam van de wijnstok en aangrenzende rivier, hoewel ik het zelf meer weg vind hebben van een decanteer karaf.

Het museum bestaat onder andere uit een imposante wijn bibliotheek met zo’n 14.000 flessen uit meer dan 70 landen, een winkel op de begaande vloer, workshop ruimtes, restaurant Le 7 en het Belverde panorama terras met 360 graden uitzicht over de stad.

La Cité du Vin is het mekka voor wijnliefhebbers.

Bij de entree ontvang je een audioguide die in 8 verschillende talen geprogrammeerd is. 

Zelf in het Nederlands ! Met het soort smartphone uitziend apparaat en koptelefoon verken je het interactieve museum van 2 verdiepingen. Je ontvangt informatie over de geschiedenis van wijn, de verschillende wijnstreken, het terroir, de oogst, het vinificatie proces….. eigenlijk alles van druif tot glas.

Gelukkig komen ook alle zintuigen komen aan bod. Door een kopere hoorn zijn er geuren op te snuiven zoals fruit, leer of oude boeken. Swipe op een touchscreen naar interesante feitjes op houten flessen, doe een quiz of zak onderuit op de bank voor een korte poëtische film die op het plafond geprojecteerd is.

Je kunt er gemakkelijk 2 a 3 uur voor uittrekken mocht je alles willen zien en horen.

Mocht je dorst krijgen van alle wijn praatjes, dan kan je op de 8ste verdieping 1 glas wijn naar keuze proeven.

Santé 

De tickets kosten €20,- incl een glas wijn in de rooftop bar.

Gereduceerde tarieven zijn verkrijgbaar voor studenten,kids,en ouderen.

Meer info is te vinden op de website. www.laciteduvin.com

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .