` TRAVEL: Op yoga vakantie in de bergen - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?TRAVEL: Op yoga vakantie in de bergen

Wist je dat yoga de snelst groeiende sport in Nederland is? Zo kun je thuis yoga doen, in de yoga studio, buiten yoga doen, met alpaca’s yoga doen, met geiten yoga doen, op detoxvakantie yoga doen en ga zo maar door. Maar nu is er iets gekomen wat bij mij de aandacht heeft gewekt, namelijk yoga in de bergen van Oostenrijk en zeg nu eerlijk, wie wilt dit niet? We vertellen je er alles over!

Tijdens deze moeizame periode van de Corona crisis, om nog maar niet te spreken van al het andere slechte nieuws zijn mensen meer op zoek naar rust dan ooit. Het vele overwerken eist zijn tol en kan tot burn-out leiden, maar ook het verliezen van je baan of je bedrijf kan je enorm raken en ervoor zorgen dat je depressieve klachten krijgt. Yoga heeft een gunstig effect op de bloeddruk, versterkt het immuunsysteem en laat de hersenen beter functioneren. Dit kan dus zeker bijdragen aan herstel.

Gezondheidsvakantie in de bergen

Dit klinkt toch fantastisch! Laat ik (Melinda) nu als kind vanaf 2 jaar tot zeker mijn 12e naar Oostenrijk geweest zijn met mijn ouders en oma. Ik herinner het mij als één grote natuurbron, ik kon daar zo fijn ontspannen. Je hoefde niets en het uitzicht was fantastisch. We hebben dan ook alle bergen wel bewandeld daar en de buiten zwembaden zijn ook geweldig bij warm weer. Een gezondheidsvakantie in de bergen is dus zeker goed voor te stellen en kan niet achterblijven.

De vraag naar gezondheidsvakanties is enorm en mensen vinden het fijn om na een stressvolle periode weer even op te laden. Zo is het mogelijk om in het Kufsteinerland in Tirol ( Oostenrijk) te overnachten in gezondheidshotels, op fitness- en gezondheidspaden te wandelen en yoga workshops te volgen. Door het prachtige uitzicht van de bergen, de frisse lucht, de ongerepte natuur en rust komen mensen hier weer helemaal tot rust.

Kufsteinerland

In het Kufsteinerland wordt de populariteit van yoga vertaald naar het aanbieden van yogasessies in de bergen en aan het water. Zo kan de dag worden gestart met yoga aan de oever van de Thiersee. Andere locaties van de (gratis) yoga workshops zijn de Brentenjoch (1200 m) en de vesting van Kufstein. Daarnaast zijn er in de regio meerdere yogastudio’s en bieden de zes aanwezige gezondheidshotels speciale yoga-arragementen aan. Kuuroord Bad Häring staat bekend om haar zwavelbaden en was in 1996 de allereerste officiële kuurbestemming van Tirol.

Meer informatie over deze gezondheidshotels en de yoga mogelijkheden in Kufsteinerland kun je hier vinden!

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment