Member login

Username
Password

» Lost your Password?TRAVEL: Pré detox week voor mijn detox vakantie naar Ibiza

Yessss, het is bijna zover! Isabelle en ik gaan over een week op detox vakantie naar Ibiza en we kunnen niet wachten. Vooraf aan deze reis is het handig als je alvast start met het pré detox programma, zodat je niet extreem moet wennen aan de detox daar en je je darmen alvast wat rust geeft voor het echte werk. Mijn koffer staat al klaar en ik heb er heel veel zin in. Ik ben zo benieuwd wat het met mijn lichaam doet, hoe ik mij voel tijdens deze detox vakantie en of ik bij thuiskomst dingen anders ga doen of wil veranderen om nog gezonder door het leven te gaan. Maar eerst alles over deze pré detox in deze blog, lees gauw verder!

Eerlijk gezegd zag ik er wel een klein beetje tegenop om te starten met de pré detox, aangezien ik veel sport en dus ook meer eiwitten eet was dit even back to basic zegmaar. Maar eenmaal begonnen was het heel erg fijn en merkte ik dat mijn lichaam meer rust kreeg en ik minder behoefte had in zoetigheid (oké chocola haha) en daarom was het goed vol te houden. Hieronder zet ik even de basisdingen op van mijn pré detox programma:

Geen koffie of alcohol
Dat spreekt eigenlijk voor zich, maar is voor koffieliefhebbers nog niet zo eenvoudig. Gelukkig ben ik één van de weinige die koffie niet lekker vindt en dus ook niet drinkt. Alcohol drink ik ook zelden, dus dit ging mij heel gemakkelijk af. Wel drink ik heel soms een glaasje cola light in het weekend, maar dat kan ik makkelijk afslaan dus dat begon fijn 🙂

Heel veel water en kruidenthee drinken
Dit was in het begin wel even wennen, ik drink best veel water en groene thee, maar moest echt even een tandje bijzetten om over de 2 liter te komen de eerste dagen. Zodra het hier ook warmer wordt is het makkelijker om te halen. En een handige tip is om je water gewoon overal mee naar toe te nemen. Easy does it!

Supplementen
Je krijgt Alka druppels en moet deze 5x per dag (3 druppels) innemen met water bij de maaltijden en 2 keer tussendoor. Daarnaast moet je iedere dag 1 lepel Innerlife in water of sap oplossen voor het ontbijt of rond 16.00 uur. Na de maaltijd kun je de chorella tabeletten innemen, 3 keer per dag 4 tabletten. Dat is dus best een lijstje, maar het helpt je darmen goed schoon te maken. De Alka druppels en chorella tabeletten zijn prima te doen, maar de Innerlife is best heftig en daarom doe ik hem vaak door wat sap heen zodat ik het toch iets makkelijker weg krijg 😉

Lichte maaltijden
Natuurlijk mag je tijdens de pré detox niet te zware kost eten. Denk hierbij aan groene smoothies/juices, rijstwafels rijkelijk gezond belegd met mager beleg. Het bestaat voornamelijk uit groenten, fruit en gezonde vetten. De eerste dagen waren dan ook afzien, maar na 2 dagen was het prima te doen. Je lichaam raakt er ook aan gewend.

Geen dierlijke producten
Je lichaam moet altijd extra hard werken met dierlijke producten, vooral als het gaat om rood vlees. Groente en gezonde koolhydraten spelen dan ook de hoofdrol in de maaltijden. Gezonde vetten zijn ook prima.

Heb jij weleens een detox gevolgt? Of een detox vakantie gehad? En zo ja, wat zijn je ervaringen? Laat het hieronder in een reactie weten!

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .