Member login

Username
Password

» Lost your Password?TRAVEL: Reisverslag Zakynthos – Griekenland

Het Griekse eiland Zakynthos heeft voor ieder wat wils. Het heeft mooie stranden en leuke baaien. Een prachtig achterland waar de plaatsjes door haarspeldbochten aan elkaar verbonden zijn en je kunt er verrukkelijk eten in de vele taverna’s of andere restaurantjes die het eiland rijk is. Lees verder als je meer wilt lezen over dit Griekse avontuur!


De hoofdstad van Zakynthos is Zakynthos stad, en met zijn Italiaans aandoende uitstraling en gezellige winkeltjes een aanrader voor een middag winkelen. Naast de bekende toeristenzaakjes heb je hier ook leuke boetiekjes waar je prachtige kleding kunt kopen met mooie rijke stoffen. Op de pleinen of langs de (jacht)haven heb je veel restaurants en terrasjes waar je wat kunt eten of drinken.

Mocht je van uitgaan en drukte houden dan moet je naar Laganas. Deze plaats is erg populair onder de jongeren en dit zie je dan ook direct. Grote restaurants, veel discotheken/barretjes en ontzettend veel toeristenwinkels. Laganas heeft weinig charme, maar voor de gezelligheid en druktezoekers een super plek voor vakantie.

Lithakya ligt op nog geen 10 minuten rijden van Laganas maar is een wereld van verschil. Met voornamelijk kleinschalige appartementen complexen en hotels is dit een ideale plek voor rustzoekers en familievakanties. Het strand is niet heel breed, maar wel lang. Het fijne van dit strand is dat hij heel geleidelijk afloopt in zee wat voor gezinnen met kleine kinderen een fijn gevoel kan geven. Er is niet een echte boulevard in dit plaatsje, maar wel diverse leuke restaurantjes en winkeltjes langs een rustige weg waar je in de avond overheen kunt wandelen.

Een heel ander gedeelte van Zakynthos, waar ik persoonlijk enorm door ben gecharmeerd is het gebied rondom Ano vassilikos wat op ongeveer een 30 minuten rijden van Zakynthos stad af ligt. De weg ernaar toe is meer dan mooi. Prachtige natuur met uitzicht over mooie baaien. Het doet een beetje aan als Zuid-Frankrijk. Ook de hotels zijn luxer en chiquer en dit zie je ook in de sfeer van de plaatsjes terug. Leuke terrasjes, trendy beachclubs en hippe restaurants.

Er zijn diverse mogelijkheden om het eiland te verkennen. In iedere plaats word auto/scooter en quad verhuur aangeboden. In sommige plaatsen is er ook fietsverhuur inclusief elektrische fietsen! Het is super om de vrijheid te hebben van een eigen voertuig maar houd er wel rekening mee dat de Grieken niet rijden zoals bij ons in Nederland en ook het rijden in de bergen met de vele scherpe bochten is een kunst op zich. Belangrijk is dan ook dat je altijd goed blijft opletten.

Wat is er dan eigenlijk allemaal te doen op Zakynthos?

Naast het bezoeken van de bovengenoemde plaatsjes en de mogelijkheid om met de ferry vanuit Zakynthos stad de overtocht te maken naar andere Griekse eilanden heeft Zakynthos zelf ook van alles te bieden.
Ik kan twee boottochten aanraden. Een boottocht richting schildpadden eiland in combinatie met het bezoeken van een aantal mooie grotten en het op zoek gaan naar de caretta caretta schildpadden. De meeste tochten die worden aangeboden duren 3 uur en kosten € 15,- per persoon. Een andere must is een boottocht naar Shipwreckbeach. Dit strand is alleen te bereiken via het water. Ook deze boottocht duurt ongeveer 3 uur en brengt je tevens naar de blue caves. Vanuit een klein haventje bij Shipwreckbeach vertrekken er zeer regelmatig boten en de kosten zijn € 20,- per persoon.

Houd je niet zo van het strand en varen zijn er ook genoeg andere culture bezienswaardigheden. Het noorden van het eiland telt een aantal mooie kloosters die het bezichtigen waard zijn en ook de tocht naar het noorden toe is adembenemend. Mooie uitzichten en genoeg plekken om even te stoppen voor een foto. Kloosters zijn veelal alleen in de ochtend open voor bezichtiging.

Rondom Zakynthos stad is het plaatsje Bochali bovenop de berg het bezoeken waard. Vanuit hier heb je een prachtig uitzicht over de stad en kun je er ook nog heerlijk eten. Op loopafstand van Bochali is
er ook nog een mogelijkheid om een kasteel ruïne te bezoeken. Houd er rekening mee dat het kasteel alleen open is van dinsdag t/m zondag van 08.00 uur – 15.00 uur.

Ook vind je over het hele eiland diverse plekken waar ze olijfolie maken die te bezoeken zijn. Hier kun je olijfolieproeverijen meemaken en zal je merken hoeveel verschillende smaken olie er wel niet zijn.
Zoals je merkt, een week vakantie is zo gevuld. De beste reistijd qua temperatuur is mei/juni en september. Dan is het gemiddeld een 25-30 graden. In de maanden juli en augustus loopt de temperatuur al gauw op naar 40 graden.

Wat zijn jullie plannen voor de zomer?

Liefs, Isabelle

Bewaren

Bewaren

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .