` TRAVEL: Reizen met kanker, wat komt erbij kijken? - Boost your Health

Member login

[wlm_loginform]

Reizen met kanker wat komt er bij kijken

TRAVEL: Reizen met kanker, wat komt erbij kijken?

Op vakantie gaan, het lijkt zo gemakkelijk. Je boekt een reis, hebt voorpret, pakt een dag voor je vakantie je koffers in en je gaat op pad. Voor mensen die kanker hebben is het alleen niet zo vanzelfsprekend. Want waar moet je rekening mee houden qua gezondheid als je op reis bent? En is er wel de juiste hulp als je die nodig hebt. Door de onzekerheid van de ziekte zie je vaak dat men liever thuisblijft. Daarom is het ook zo fantastisch wat ONGO Care voor mensen met kanker kan betekenen, want de wereld is te mooi om niet te ontdekken. Lees je mee?

Stichting ONGO Care helpt mensen met kanker een onvergetelijke reis te maken. In het team van ONGO Care zit een enorme hoeveelheid aan ervaring die ze meegenomen hebben vanuit hun oncologische achtergrond. Hierdoor begrijpen ze perfect wat een grote impact de ziekte heeft. Dit gecombineerd met de juiste kennis van verzekeringen en reizen, zorgt ervoor dat ze de juiste adviezen kunnen geven en precies weten welke zorg en behandeling mensen tijdens hun vakantie nodig hebben.

Als je kanker hebt en je wilt op reis dan zijn er een hoop dingen waar je aan moet denken. Denk aan het toestemming vragen van je specialist. Maar ook bijvoorbeeld of je je behandeling tijdens je reis zou willen voortzetten. Mocht je dit willen dan kan ONGO Care hier ook voor zorgen. Ook kunnen ze uitgebreide informatie geven over welke medicatie je mag meenemen op reis en hoe zit dat met de opiumwet, waar moet je wel of niet een medische verklaring voor laten opstellen en hoe zit dat precies met een fit to fly? Het is zo fijn dat je al je brandende vragen direct kwijt kunt bij deze stichting. Dat neemt sowieso een hoop stress weg.

Wat ik hierboven aangaf is dat ONGO Care ook kan zorgdragen voor het doorgaan van je behandelingen ter plaatse op de vakantiebestemming. Dit doen ze door te bemiddelen in de zaken die hiervoor nodig zijn en ook nog volledig op maat, dus precies op de situatie van de patiënt. Dit wordt gedaan in nauwe samenspraak met de behandelend specialist en de verzekeraar. ONGO Care zorgt dan voor de benodigde medische overdrachten en formulieren. Ook zorgen ze ervoor dat de verzekeraar en jij, als patiënt, op de hoogte zijn van alle kosten.

Waar je naartoe zou willen op reis is natuurlijk aan jou. Wel heeft ONGO Care een aantal ziekenhuizen en locaties waar ze goede ervaringen en contacten mee hebben. Het is daarom altijd goed om eerst bij ze te informeren, als er behandeling ter plaatse nodig zijn, of er wellicht een bestemming bij zit wat je interesse heeft.

Denk je nou, het is wel een heel gedoe, het uitzoeken van de perfecte reis voor mij als patiënt (en wellicht het gezin waar je mee reis), dan kun je dit ook volledig laten uitbesteden. ONGO Care heeft namelijk goede contacten met een aantal reisorganisaties die weer samenwerking met reisadviseurs die bij je thuis komen om alles vast te leggen.

Om een lang verhaal kort te maken, reizen met kanker is heftig, maar het is mogelijk! Dat er een organisatie is dat volledig meedenkt met jou, met je gezin, en dat alles om je een prachtige tijd te bezorgen is meer dan fantastisch. Neem daarom eens een kijkje op de website van ONGO Care en vertel het door aan mensen in je omgeving die hier wellicht wat aan kunnen hebben.

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment