` TRAVEL: Voor deze twee Europese landen heb je verplicht een visum nodig! - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?TRAVEL: Voor deze twee Europese landen heb je verplicht een visum nodig!

Zowel Turkije als Egypte hebben een speciaal plekje in mijn hart. Turkije omdat dat het land is geweest waar ik voor het eerst naartoe ben gevlogen toen ik vijftien was, omdat ik daar mijn eerste liefde heb gevonden en omdat ik daar in totaal 15 maanden heb mogen werken. Egypte heeft mijn hart gestolen vanaf het eerste moment dat ik op studiereis mocht voor mijn toenmalige werkgever. Een aantal jaren later heb ik er 6 maanden mogen werken, en is het voor mij wel duidelijk, Egypte is een alles in 1 land! Toch kun je niet zomaar op vakantie naar deze twee landen. Graag vertel ik je meer over het reizen naar mijn favoriete “Europese” landen, lees je mee?!

Veel mensen beschouwen Turkije en Egypte als Europese vakantiebestemmingen. Aan de ene kant snap ik dit wel aangezien beide volop door de touroperators worden aangeboden en ze in hetzelfde rijtje staan als bijvoorbeeld Spanje en Griekenland. Toch is er een groot verschil ondanks dat ze rond hetzelfde Middellandse Zee gebied liggen. Egypte ligt (grotendeels) in Afrika en Turkije ligt (buiten Istanbul om) in Azië. Ondanks dat het technisch buiten Europa ligt mag je er wel met een ID-kaart en natuurlijk een paspoort naartoe reizen. Maar let op, je hebt ook nog een visum nodig!

Toen ik voor het eerst naar Turkije op vakantie ging konden wij op de luchthaven een “visumkaartje” kopen. Wij betaalden toen 10 gulden. Later veranderde dit naar € 10,00. Met zijn allen stond je dan in een lange rij voordat de vakantie daadwerkelijk kon beginnen. Je moet je wel voorstellen dat het aantal toeristen die naar Turkije op vakantie gingen 20 jaar geleden een stuk minder waren dan nu. Het ging allemaal heel vlot. Dat veranderde al toen ik 13 jaar geleden als reisleidster in Turkije kwam te werken. Lange wachttijden, voordring praktijken en irritaties waren dagelijkse kost. Eenvoudig een visum voor Turkije regelen is dan ook het uitgangspunt geweest toen ze in 2014 het verplichte E-visum het leven hebben ingeroepen. Super makkelijk online je visum aanschaffen, waardoor het hele afhandelingsprocess ter plaatse veel sneller verloopt. Het visum dat je koopt is 180 dagen gelden, waarvan je er 90 dagen aaneengesloten in Turkije mag verblijven.

Mijn eerste reis naar Egypte was een ware cultuurshock. Ik was 19 jaar en ging op studiereis naar Luxor en Aswan. Totaal geen idee van wat ik kon verwachten stapte ik het vliegtuig uit. Het enige dat ik zag was een veredelde houten schuur. Erin zat een man achter een tafeltje die we moesten betalen in ruil voor een stempel in ons paspoort. De koffers werden zo vanuit het vliegtuig gepakt en over de landingsbaan naar de bus gebracht. Onvoorstelbaar, zo’n andere wereld. Toen ik 2 jaar later in Hurghada ging werken was het allemaal al wel wat moderner. Niet zoals nu, maar je merkte dat steeds meer toeristen kozen voor een heerlijke vakantie onder de Egyptische zon. Nog steeds vind ik het grote contrast in dit land fantastisch. Voor het stoplicht staan met je auto en naast je een man op een kameel zien staan. Na een week kijk je er niet meer van op. Vergeet het alleen niet, ook heb je een visum nodig voor Egypte! Zorg dat het routine wordt. Na het boeken van de reis, gewoon direct online je visum aanschaffen en klaar is kees. Het visum wat je krijgt is 90 dagen geldig. Dus als je de smaak je pakken hebt kunt je gewoon lekker nog een keer op reis.

Na het schrijven van dit artikel krijg ik acuut zin in vakantie! Zijn jullie wel eens naar Turkije en/of Egypte op vakantie geweest? Zo ja, wat is jullie favoriete bestemming in dit land? Laat het hieronder achter in een reactie.

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment