Member login

Username
Password

» Lost your Password?TREND: Doe jij al aan Januhairy?

De laatste wordt mijn social media nogal bedolven onder de berichten over Januhairy. Maar wat is het nu precies en waarom zou je dit wel of niet willen? Is het emancipatie of een schreeuw om help dat dit gewoon moet kunnen bij vrouwen. Wat vinden jullie ervan? Ik deel mijn mening en vraag mij af of deze berichten in de media ervoor zorgen dat het normaler moet worden om als vrouw lichaamshaar gewoon te moeten laten staan. Lees je mee?

Verzorging

Verzorging van je lichaam is heel belangrijk en ik vind dat je ook je lichaamsbeharing moet verzorgen of je dit nu helemaal weghaalt of nog wat laat zitten. Persoonlijk vind ik veel lichaamsbeharing niet mooi en ook niet zo verzorgend. Er is wel nog een verschil of je het trimt of gewoon enorm laat groeien en of je vaak in publieke omgeving bent of niet. In het zwembad, de sportschool en de sauna vind ik het geen fijn gezicht bij anderen of mijzelf als het niet weg is of minimaal te zien is. Ook in verband met hygiëne. Wel vind ik als je in de winter lekker alles wilt laten groeien en niemand ziet het en jij vind dat fijn, dan vind ik dat prima. Zelf laat ik mijn beenhaar ook meer groeien in de winter, maar eerlijk gezegd groeit het bij mij maar minimaal dus echt flink haar daar is overrated zegmaar.

Emancipatie

Natuurlijk is het heel stoer en ben je vooral jezelf als je het niet wilt weghalen en dit nooit toepast. Maar de vraag is even of dit alleen voor de media is of voor het echte leven. Vind je het stoer van jezelf en ga je daarna weer mee in de mensenmassa of is dit jouw way of life. Veel vrouwen komen in opstand omdat ze nu eindelijk eens hun lichaamsbeharing mogen laten zien net als dat mannen hun borsthaar of baard laten staan en niemand hier iets over zegt.

Wat vind de media

De media smult hiervan, je ziet constant berichten voorbij komen en ook wij wijden er weer een artikel aan. De vraag is alleen of deze hype iets wil zeggen over lichaamsbeharing of de aandacht sowieso even bij de vrouwen wilt leggen.Er valt nog wel wat winst te behalen als het gaat om gelijk salarissen, maar of we hier nu de nadruk op moeten leggen, dat betwijfel ik.

Doe wat jij wil

Het is belangrijk om van jezelf te houden en van je lichaam zoals het is. Het is ook aan jou of je wel of niet of een beetje jouw lichaamsbeharing moet laten staan. Het is niet aan anderen om hierover te oordelen. Het is van jou! Natuurlijk heeft iedereen een mening en ik ook, maar het is jouw lijf en jij moet doen wat goed voelt. Wel vind ik dat we niet gelijk panisch moeten doen als er 3 haren te zien zijn onder de oksels. Ik merkte dat als ik mij iets te laat had geschoren en mijn oksels al wat stoppeltjes liet zien ik dit vooral voor anderen niet wilde laten zien, terwijl ik dit niet gelijk storend vindt. Kortom reageer aan beide kampen (ontharen of juist niet) niet overdreven en doe waar jij je goed bij voelt. 

Laat jij je lichaamsbeharing staan of scheer je je regelmatig?

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .