Member login

Username
Password

» Lost your Password?BODIELOVE: Mijn vet bekende coach

Voor een nieuw RTL5-programma gaan vier bekende Nederlanders twintig kilo aankomen, om deze op TV weer af te vallen. Wat vind jij hiervan? In dit artikel kun je alle in’s en out’s vinden!

In Mijn vet beroemde coach gaan de bekende Nederlanders samen met een onbekende Nederlander de strijd tegen de kilo’s aan. Het aangekondigde programmaformat van Ewout Genemans heeft flink wat stof doen opwaaien. Volgens deskundigen zou het namelijk onverantwoord zijn om onder begeleiding twintig kilo aan te komen en die vervolgens weer te verliezen. Roy van der Ploeg, woordvoeder van het Voedingscentrum, zegt in Shownieuws: “Het kan gewrichtsproblemen, hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en zelfs sommige vormen van kanker veroorzaken.” Natuurlijk geef ik hem helemaal gelijk dat niet gezond is om vrijwillig twintig kilo aan te komen, maar laten we eerlijk zijn; Voor acteurs en actrices hoort het wel een beetje bij het vak.

Het allerbekendste voorbeeld is Renee Zellweger in Bridget Jones Diary, waarvoor ze 13 kilo aankwam door zoveel mogelijk pizza te eten. Voor de tweede film besloot ze het iets verstandiger aan te pakken en kwam ze aan onder begeleiding.

Maar wat dacht je van deze; Jared Leto kwam voor zijn rol als moordenaar van John Lennon in Chapter 27 ruim dertig kilo aan door ijs op te warmen in de magnetron en het als water op te drinken.

Ook dichter hij huis, in Hilversum, komt het regelmatig voor. Voor de rol van hilarische ‘donkere schone’ Rowanda in Alleen maar nette mensen kwam Imanuelle Grives 2,5 kilo per week aan door 5000 calorieën per dag te eten. Na de opnames van deze film moesten de kilo’s er meteen weer af omdat ze was gecast als strakke kickbokser in Vechtershart. Voor die rol ging zij diep door het stof, stond zij iedere dag urenlang te trainen in de sportschool en at ze vooral proteïne en groentes.

Kortom; extreme gewichtstoename en afname in Hillywood en Hollywood zijn geen uitzondering. Maar hoe goed de begeleiding ook is en hoe bekend de sterren ook zijn, grote gewichtsverschillen in een korte tijd zijn niet goed voor het lichaam, de gezondheid en de stofwisseling. Daarom nog maar een keer; Wil je afvallen of juist iets meer aankomen in massa? Zorg voor een verandering in je eet- en leefpatroon en laat je lichaam langzaam wennen aan het nieuwe gewicht. Alleen op die manier zal je je ideale gewicht bereiken en behouden.

Comments: 2

 • reply
  27 oktober 2017

  Ik vind het echt een belachelijk idee! Zet al vraagtekens bij programma’s waar mensen met extreem overgewicht/obesitas in een korte tijd veel moeten afvallen maar dit slaat echt alles. Niet alleen zijn zulke schommelingen super ongezond, wat voor boodschap geeft dit mensen?
  Nee ik zou het niet eens willen kijken… Vind het ook anders dat acteurs aankomen en afvallen onder begeleiding voor een rol dan gewoon voor een programma op de een of andere manier.

  • Melinda van Rossen
   reply
   27 oktober 2017

   Wij vinden het ook belachelijk Anouk! Het is ook niet gezond voor je lichaam om in korte tijd veel af te vallen of aan te komen. Daarbij kunnen zelfs gezondheidsproblemen om de hoek komen kijken. Zelf deel ik mijn persoonlijke healthjourney iedere woensdag in een blog en deel daarbij mijn reis naar een gezonder wat slanker lichaam en belicht hierbij ook zeker de mindere momenten. Ik wens je alvast een heel fijn weekend! Groetjes, Melinda

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .