Member login

Username
Password

» Lost your Password?HEALTH: 4 Tips om minder alcohol te drinken

Het is bijna weekend en dat betekent voor een groot deel van de Nederlandse bevolking dat het tijd is voor een lekker drankje. Een borrel op de vrijmibo, een wijntje bij het etentje op zaterdag of een lekker biertje na de voetbalwedstrijd komende zondag. Natuurlijk kan af en toe een borrel geen kwaad, maar structureel gebruik van alcohol kan er zo insluipen. Dat heeft veel negatieve effecten op je gezondheid en ook op de weegschaal.


Het advies van het voedingscentrum is; Drink liever geen alcohol en beperk het anders tot één glas per dag. Dat overmatige gebruik van alcohol slechte invloed heeft op onder gezondheid lijkt bij steeds meer mensen door te dringen. En worden er steeds meer mensen halfonthouder; Ze willen nog wel genieten van de heerlijke smaken, maar zonder de negatieve gevolgen van de alcohol.

Lijkt het jou ook wel wat om halfonthouder te worden? Of wil je gewoon wat minder drinken? Hieronder wat steuntjes in de rug om je alcoholgebruik terug te brengen:

Les eerst je dorst
Er is natuurlijk niets lekkerder dan een koud biertje op een warme dag terwijl je enorme dorst hebt. Maar als je heel eerlijk bent, is een koud glas cola ook niet heel lekker als je dorst hebt? Of een groot glas water met ijs? Precies! Alles is lekker als je dorst hebt. Dus neem eerst een glas water en geniet daarna van een lekker biertje of een goed glas wijn. Dat scheelt al een drankje en je gaat tegelijkertijd de uitdroging door de alcohol tegen.

Tel calorieën
Bijna iedereen heeft er een hekel al, maar het werkt wel. Als je je beseft hoeveel calorieën er in een glas zitten, laat je dat extra drankje toch wat sneller staan. Een flink glas Gin Tonic telt al snel 200 calorieën en een gemiddelde cocktail zelfs 300 calorieën. Dat staat qua calorieën gelijk aan 4 tot 6 bitterballen of een boterham met kaas.

Geen emmers of bellen
Alle klassieke glazen zijn gemaakt op ongeveer 10 gram alcohol. Daarom heeft een jeneverglas een kleiner formaat dan een champagneglas. Tegenwoordig worden de drankjes ook geschonken in longdrinks, tumblers of copa’s. Ongemerkt krijg je dan veel meer alcohol binnen. Dus gebruik kleinere glazen of schenk ze minder vol. Dan geniet je van hetzelfde drankje, maar krijg je minder binnen.

Wees de BOB
Heb je geen zin om iedere keer te moeten uitleggen waarom je liever een colaatje of een spa rood drinkt? Of ben je bang dat je in alle gezelligheid toch zwicht voor dat een drankje teveel? Laat de fiets staan en ga met de auto naar dat etentje of feestje toe. Dan bedenk je je wel twee keer voordat je een extra drankje neemt. Want van met de taxi naar huis en de volgende dag je auto ophalen word je echt niet blij!

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .