Member login

Username
Password

» Lost your Password?HEALTH: 5 x Voordelen van koffie + ijskoffie recept

Hoeveel mensen ken jij die geen koffie drinken? Ik heb zo’n vermoeden dat je die op een hand kunt tellen. Ik ken er eigenlijk maar eentje. Of je nu wel of geen koffie drinkt, ik vind het allemaal prima. Maar weet je, een kop koffie drinken is niet alleen heel lekker, het brengt ook allerlei voordelen voor je gezondheid met zich mee: 5 x voordelen van koffie drinken én als slagroom op de appeltaart (of beter gezegd: in je koffie) heb ik ook nog een heerlijk recept voor ijskoffie voor je. Enjoy!

Gezellige koffiedates

my week in pictures terras

Zo heel veel koppen koffie drink ik niet op een dag: ééntje als ik opsta en eentje aan het eind van de middag bij m’n lieve zus. Beide bakkies zijn lekker, maar de koffie die ik tijdens een koffiedate met een vriendinnetje of wie dan ook drink, smaakt me het aller lekkerste. Of het nu bij de MacDonalds, Doppio of bijvoorbeeld de Coffee Company is, het maakt me niet uit. M’n gezelschap bepaalt vooral de taste van de koffie.

 

5 x voordelen van koffie drinken

Zoals ik in de intro al zei heeft het drinken van koffie een aantal voordelen voor je gezondheid. Oké, alles met mate natuurlijk want voor de meeste dingen geldt: waar ‘te’ voor staat is net een beetje to much. De voordelen van koffie drinken zijn onder andere:

  1. Het barst van de antioxidanten.
  2. De geur van koffie werkt ontspannend.
  3. Het is goed voor je humeur.
  4. Koffie drinken zet je op scherp.

Dus mocht je geen koffie drinken, misschien dat deze voordelen je overhalen om zo nu en dan een lekker bakkie te nemen.

IJskoffie recept

ijskoffie recept maken

Ingrediënten:

(voor 2 glazen)

  • 120 ml koffie (zelf houd ik van lekker pittig)
  • ijsklontjes (ongeveer 2 handen)
Bereiding:
  1. Doe de koffie en de ijsblokjes in een blender en blend in korte pulsen.
  2. Giet de ijskoffie en twee glazen en that’s it!

Dit is een basisrecept voor ijskoffie, maar als je het lekker vindt kun je bijvoorbeeld ook (amandel)melk, slagroom of een lekkere siroop toevoegen. It’s up to you!

 

voordelen koffie

Hoe drink jij je koffie het liefst? Zelf houd ik het meestal lekker simpel, gewoon zwart zonder toeters en bellen. Als jij nog een lekker ijskoffie recept hebt, deel ‘em gerust in een reactie hieronder. Leuk!

Hi ik ben Lianne, een vrolijke en enthousiastste spring-in-'t-veld met een enorme passie voor sporten, koken, mode, beauty, interieur, tuinieren; eigenlijk alles wat met een healthy lifestyle te maken heeft. En nu vergeet ik nog twee hele belangrijke dingen waar mijn hart sneller van gaat kloppen: schrijven en fotograferen! Het leuke is dat ik al deze passies ‘kwijt’ kan in het bloggen voor Boost your Health en op mijn eigen website llianne.com. Zelf word ik hier ontzettend blij van en ik hoop jij ook!

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .