Member login

Username
Password

» Lost your Password?Waarom heeft iedereen een hekel aan (het woord) lijnen?

Inmiddels is iedereen ervan op de hoogte dat Linda de Mol aan het lijnen is en zijn er zelfs 2 kampen opgezet. Het ene kamp vindt het fijn om wat kilo’s kwijt te raken en een ander kamp wil zich niet bezighouden met afvallen maar wil genieten en niet gefocust zijn op de cijfers van de weegschaal. Wat nu als we een tussenweg zouden kiezen?

De meeste vrouwen krijgen het met de zomer in aantocht op hun heupen om snel even wat kilo’s te verliezen. Ze willen zich zelfverzekerder voelen in hun bikini of leuke zomerjurk. Maar is dit realistisch? Aan de andere kant snap ik zelf niet zo goed waarom er zoveel weerstand ontstaat bij het woord “lijnen”, tenslotte doet Linda de Mol dit op een gezonde manier en daar is niets mis mee.

De weegschaal
In het verleden woog ik mezelf wel 5 keer per dag, want ik was obsessief bezig met mijn gewicht, eten en eetbuien. Ik weet dat je dan ook niet vrolijk wordt van de weegschaal. Daarnaast weet ik ook dat de ene vrouw van 80 kg maat 38 heeft en de andere misschien maat 42. Gewicht zegt heel weinig over of je gezond eet, een juist vetpercentage hebt of gelukkig bent met jezelf. Maar ik weet ook dat als je de weegschaal ontwijkt, je niet lekker in je vel zit, je in een negatieve spiraal zit en maar slecht blijft eten, je op een bepaald moment het contact met de buitenwereld verliest. Het is soms goed om jezelf toch te wegen (ondanks dat dit heel moeilijk is) om jezelf wakker te schudden en de waarheid onder ogen te zien. Als je happy bent met jezelf en wat meer gewicht hebt is dat helemaal prima, maar als je doodongelukkig bent en het liefst weer wat beter in je vel wilt komen te zitten dan moet je in contact komen met de realiteit.

Strijd met je gewicht
Zelf heb ik al jaren strijd met mijn gewicht en in plaats van de waarheid onder ogen te zien heb ik mezelf vaak weggecijferd en gedacht dat alles wel meeviel. De laatste jaren ben ik dan ook hard aan het werk om mezelf een andere denkwijze aan te meten, zie ik de mogelijkheden die ik heb en ben ik gelukkiger dan ooit. Vroeger was ik slank en afgetraind, maar diep van binnen was ik heel ongelukkig en dat ging na een tijdje natuurlijk niet goed. Ik ben dan ook opgenomen geweest in een kliniek voor boulimia. Ik moest eerst met mijn binnenkant aan de slag voordat ik mijn buitenkant goed kon bekijken. Ik kwam aan door flinke eetbuien en mijn postnatale depressie (van mijn tweeling) deed met de bijbehorende medicijnen nog een schep erboven op. Ik ontwikkelde echte zelfhaat naar mijn lichaam en als je vroeger had gezegd dat ik later molliger zou zijn, dan zou ik je keihard uitgelachen hebben. Met de nodige hulp heb ik mijn lichaam nu omarmd en kies ik volledig voor een goede gezondheid en daarbij een gewicht wat bij mij past.

Wees gelukkig met je lichaam
Het is belangrijk om gelukkig te zijn met je lichaam. Of je nu maat 52 of 34 hebt, als je je prettig voelt en een goede gezondheid hebt is dat helemaal prima. Wie ben ik om hierover te oordelen? Helaas is het nog steeds een feit dat vrouwen vaak jaloers zijn op elkaars figuur of snel oordelen over vrouwen die ze niet goed kennen of voorbijlopen als ze op terras zitten. Maar iedereen heeft een verhaal, iedereen worstelt wel eens met haar figuur, zelfvertrouwen en eigenwaarde. Daarom vind ik dat vrouwen zelf mogen weten of ze wat kilo’s willen kwijtraken op een gezonde manier of dat ze prima zijn zoals ze zijn of wellicht een hele nieuwe levensstijl willen aanmeten. Het mag allemaal, dus laat elkaar alsjeblieft in elkaars waarde en wees blijf dat we niet allemaal hetzelfde zijn!

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .