` Zo creëer je een wellness gevoel in je badkamer | Boost Your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?badkamer wellness

LIFESTYLE: Zo creëer je een wellness gevoel in je badkamer

Best suf eigenlijk, dat je bijna elke ruimte in je huis vol liefde en aandacht inricht behalve je badkamer. Of ben ik nu de enige die hier het minst zijn passie voor interieurstyling insteekt? Toch vind ik mijn badkamer een heerlijke plek om even helemaal tot rust te komen. Alleen die inrichting…. die is hoognodig aan een wellness metamorfose toe. Dus ik dacht, laat ik die twee dingen nou eens leuk combineren: ik creëer een spa gevoel in mijn badkamer. Hoe tover je je badkamer om in een mini spa? Zo creëer je een wellness gevoel in je badkamer!

Een moment voor mezelf

Vooral na een drukke dag op mijn werk vind ik het heerlijk om even te relaxen in mijn badkamer. Of ik nou uitgebreid een plens water over me heen laat vallen in mijn inloopdouche of uitgebreid in bad ga, van dat soort me-time momenten kom ik helemaal tot rust. Het enige wat me een ‘tikkie’ afleid van dit wellness gevoel is het interieur van mijn badkamer, die kan namelijk wel een metamorfose gebruiken. Van uitstel komt meestal afstel (ik ken mezelf 😉 ), dus ik ben gelijk aan de slag gegaan. Op Pinterest heb ik me heerlijk laten inspireren, en weet je wat ik al vrij snel tot de ontdekking kwam? Met een klein budget kun je al heel makkelijk je badkamer van een ontspannen wellness look voorzien. Let maar op!

Zo creëer je een wellness gevoel in je badkamer

1. Speel met kleur

Je badkamer oogt snel vrij clean omdat er weinig kleur gebruikt is. Hier breng je heel makkelijk verandering in aan door meerdere tinten in dezelfde kleur aan je badkamer toe te voegen. Voeg wat gekleurde accessoires toe of verf bijvoorbeeld de muur naast je inloopdouche en boven je bad in een warme kleur. Je zult zien dat de sfeer gelijk een stuk gezelliger en meer ontspannen wordt.

badkamer geluk

2. Kies accessoires waar je blij van wordt

Zet je in badkamer accessoires waar je een blij gevoel van krijgt. Zo krijg ik van geurstokjes en kaarsen een heel fijn en blij gevoel. Veel accessoires zijn op zich hartstikke leuk in je interieur, maar in je badkamer geldt toch echt less is more. Hoe meer accessoires je neerzet, hoe onrustiger je badkamer wordt. En dat draagt natuurlijk niet bij aan een wellness gevoel in je badkamer.

badkamer wellness gezondheid

3. Voeg ‘a touch of green’ toe

Zet een paar groene planten neer en je badkamer straalt gelijk een oase van rust uit. Of je ‘touch of green’ uit een grote groene eyecatcher of een paar kleine plantjes bestaat, er hangt gelijk een hele fijne vibe in je badkamer.  Wat ook een leuk idee is om een fles of een vaas met een bloem neer te zetten. Het staat super sfeervol weet ik uit eigen ervaring.

 

badkamer

4. Ga voor licht

Een lichte ruimte lijkt niet alleen ruimer, veel lichtinval heeft ook een rustgevend effect. Heb je een donkere badkamer? Als je grote spiegels in je badkamer ophangt, lijkt de ruimte gelijk een stuk ruimer én lichter.

5. Douche of badder in weelde

Naast deze eenvoudige aanpassingen kun je het natuurlijk ook iets grootser aanpassen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooi nieuw bad of een stoomcabine? Of koop een inloopdouche met een fantastische stortdouche! Wauw, dat lijkt mij wel wat… Het is misschien even een kleine investering, maar het wellness gevoel dat het je geeft is het zeker waard.

badkamer wellness inloopdouche

En, heb ik je op ideeën gebracht om je badkamer een (mini) metamorfose te geven? Ik ben in ieder geval superblij mijn gepimpte wellness badkamer!

Hi ik ben Lianne, een vrolijke en enthousiastste spring-in-'t-veld met een enorme passie voor sporten, koken, mode, beauty, interieur, tuinieren; eigenlijk alles wat met een healthy lifestyle te maken heeft. En nu vergeet ik nog twee hele belangrijke dingen waar mijn hart sneller van gaat kloppen: schrijven en fotograferen! Het leuke is dat ik al deze passies ‘kwijt’ kan in het bloggen voor Boost your Health en op mijn eigen website llianne.com. Zelf word ik hier ontzettend blij van en ik hoop jij ook!

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .