` Wij mochten 10 vragen stellen aan Remy Bonjasky - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?Wij mochten 10 vragen stellen aan Remy Bonjasky

Van sporter naar zakenman. Drievoudig wereldkampioen K1, Remy Bonjasky, heeft de ring verlaten en is zijn eigen gym begonnen. Sinds 2010 helpt de Bonjasky Academy mensen om het vuur in zichzelf te vinden. Deze maand opent Remy Bonjasky de deuren van de nieuwe Bonjasky Academy in Hilversum. Enthousiaste (vecht)sporters uit het Gooi en omstreken kunnen terecht bij de nieuwste Bonjasky Academy voor afwisselende kwaliteitslessen, professionele begeleiding en gepassioneerde en de toegewijde Bonjasky trainers voor een ongeëvenaarde sportervaring. Wij mochten hem 10 vragen stellen en vroegen o.a. of hij zelf ook goede voornemens heeft, lees gauw dit leuke interview!

Veel vrouwen verliezen na een tijd de motivatie om te sporten, hoe hou jij de motivatie wel?

Door elke keer nieuwe doelen te stellen. Bij het bereiken van je doel is het ook fijn om een maatje te hebben om samen mee te trainen, zodat je elkaar kan motiveren.

Op je 18e maakte je kennis met de vechtsport, wat trok je er zo in aan?

Ik was 17 jaar toen ik startte met kickboksen, de sport haalde heel veel goeds bij mij naar boven, zoals discipline, doorzettingsvermogen, conditie en een goed setje buikspieren.

Je hebt 3 kinderen; hebben zij ook interesse om later net zoals papa een grote vechtsporter te worden?

Ik heb twee zoons en een dochter. Mijn oudste zoon Cassius basketbalt en wilt richting Amerika gaan voor zijn sport, de middelste mijn zoon Dean voetbalt en is geselecteerd voor de KNVB onder elf jaar. Dus mijn beide zoons zijn erg sportief maar hebben een andere richting gekozen. Mijn dochter Skye is drie jaar en zit op dansen, wel zal zij de sport gaan beoefenen, al is het maar voor zelfverdediging.

Wat maakt de Bonjasky Academy anders dan andere sportscholen?

De Bonjasky Academy is anders omdat wij een sportschool zijn waar je kan kickboksen, boksen, MMA of kan fitnessen maar de sfeer is heel erg gemoedelijk en voelt als een grote familie. Daarnaast traint jong en oud, jongens en meisjes, de wedstrijdvechter en de recreant bij ons op de Academy. De jeugd traint vanaf 6 jaar en start met een programma wat ik zelf heb ontwikkelt.

Het Champsprogram en de champsday zijn bij de Bonjasky Academy in het leven geroepen door mij. Ik vond het belangrijk dat de kinderen gestimuleerd werden en dat er beter gepresteerd werd. Daarnaast worden er door het champsprogram groepen gecreëerd waarin de kinderen allemaal met andere kinderen trainen die van hetzelfde niveau zijn. Dit voorkomt onnodige blessures, maar houdt het kickboksen ook leuk en uitdagend. Door met kinderen op hetzelfde niveau te trainen blijft de kwaliteit van de lessen hoog en blijven de kinderen tijdens de lessen geprikkeld door de verschillende uitdagingen. Binnen dit programma wordt er onderscheid gemaakt tussen de volgende niveaus: beginner, puma, tiger en lion. Daarnaast zijn de beginners en puma’s ook nog ingedeeld op leeftijd. Kinderen tussen 6 en 11 jaar trainen samen en de kinderen van 12 tot en met 15 jaar zitten in een andere groep. Voor de verschillende niveaus heb ik bepaalde richtlijnen gecreëerd waardoor het ook voor de kinderen duidelijk is waar ze naartoe moeten werken om naar het volgende niveau te kunnen. De Bonjaksy Academy organiseert 3 a 4 keer per jaar de champsday. Voor deze dag worden de kinderen uitgenodigd die in de reguliere lessen hebben laten zien dat ze toe zijn aan het volgende niveau. Op deze dag kunnen de kinderen die uitgenodigd zijn laten zien dat ze voldoen aan de gestelde criteria voor het volgende niveau. Na een examen volgt de diploma uitreiking waarbij ze allemaal een diploma ontvangen en een t-shirt met het logo van het behaalde niveau.

Waarvoor kunnen mensen terecht bij de Bonjasky Academy? Personal training? Gericht trainen? Beginners?

De Bonjasky Academy biedt personal training aan van mijzelf of andere Bonjasky Academy trainers. Daarnaast trainen wij scholen en bedrijven. Ook hebben wij een voedingscoach in huis om op het gebied van voeding ook mogelijkheden te bieden.

Wat heb je vroeger, en wellicht nu nog steeds, moeten laten om tot de top van de sport te kunnen behoren?

Een gedisciplineerd leven leiden, niet tot laat uitgaan, op je dieet letten en elke dag trainen.

Wat doe je, naast sporten, om zo fit mogelijk te blijven? Let je bijvoorbeeld op je voeding?

Ik sport veel en let daarnaast inderdaad goed op mijn voeding.

Hoe vaak moet je trainen om verandering te zien als je niet iedere dag wilt knallen?

Het hangt van een aantal factoren af, hoe train je, wat is je input en wat is je dieet om er uiteindelijk fit uit te komen zien, dat is bij iedereen dus anders.

Hoe houd je balans tussen je gezinsleven en het trainen en werken?

Door goede afspraken met mijn vrouw en het gezin.

Heb je zelf een goed voornemen voor 2020?

Mijn goede voornemen is om naast het gezond en gelukkig te blijven leven met mijn gezin om de Bonjasky Academy nog meer op de kaart te zetten in Nederland.

*Fotocredits: Jeroen van Oosterveld

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment