Member login

Username
Password

» Lost your Password?WORKOUT: 3 Dingen die je nog niet wist over conditie

We hebben allemaal een basis conditie, deze bepaald hoe snel je een sprintje kunt trekken. Maar hoe komt het dat mensen in nood vaak meer kunnen en is een sprintje trekken heel iets anders dan een marathon lopen. Wij hebben 3 verrassende dingen over je conditie die je nog niet wist, lees je mee?

Iedereen die niet sport heeft toch een basisconditie en door regelmatig te bewegen kun je deze conditie aanzienlijk verbeteren. Maar wij willen meer weten en hebben 3 verrassende facts voor jullie!

Wist je dat je conditie na je 30e met 1% achteruit gaat?

Je kunt deze achteruitgang tegengaan door te blijven trainen. Het beste is dan ook om dit met een vast ritme te doen en niet ineens heel veel en dan weer bijna niet trainen. Het is dan ook belangrijk om krachttraining te blijven doen naast cardio om zo aan je spieropbouw te werken en deze te behouden.

Als je hardloopt bouw je al zoveel conditie op dat krachttraining overbodig is

Je gebruikt met duursporten veel spieren, maar ze groeien er niet van. Als je veel cardio doet kun je zelfs spiermassa verliezen. Daarom is het belangrijk om zowel cardio als krachttraining te doen om je conditie op peil te houden en krachttraining om je spiermassa te behouden.

Met een goede conditie kun je niet je gemoedstoestand verbeteren

Zeker wel! Mentaal maak je ook vorderingen met een goede conditie, meer lichaamsbeweging draagt bij aan een gelukkiger leven. Het maakt je hoofd leeg en het kan een grote hulp zijn bij depressie en overgewicht. Het is dus een win-win en dat maakt het nog fijner om vaker in actie te komen.

Bron: Santé magazine februari 2019

Hoe staat het met jouw conditie?

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .