Member login

Username
Password

» Lost your Password?WORKOUT: 5 Motivatie tips om te gaan hardlopen

Hardlopen. Ik heb er een haat liefde relatie mee.
Ik vind het een geweldige workout waar ik helemaal mee tot rust kom en het doet mijn lichaam heel goed. Toch kan ik er me heel moeilijk toe aanzetten en ben ik snel verveeld tijdens het lopen. Daarom zocht ik wat tips om het wel te blijven doen.

Bouw geleidelijk op

Ik ben iemand die direct een marathon zou willen kunnen lopen. Helaas heeft je lichaam daarvoor tijd nodig. Bouw dus geleidelijk aan op. Stel een plan op of zoek een loopschema online. Er bestaan ook verschillende apps. Ik ben fan van de Nike+ app. Daar kun je jouw doel ingeven, hoeveel keer je kunt lopen en dan stellen zij een schema op dat zich aanpast aan jouw prestaties.

Stel een doel voorop

Elke keer wanneer je gaat sporten, moet je een doel voor ogen hebben. Zo haal je het optimale uit elke training. Ook als je gemotiveerd wilt blijven tijdens het lopen, kun je het best een doel voorop stellen. Schrijf je bijvoorbeeld in voor een loopwedstrijd en werk daar naar toe. Blijf natuurlijk wel realistisch. Op een maand ga je geen marathon kunnen lopen.

Ik heb me bijvoorbeeld ingeschreven voor een loop mee te doen van 5 km samen met een vriendin. Samen trainen we er naar toe. Eens die wedstrijd voorbij is, zou ik graag elke week 5km willen blijven lopen tot aan de zomer. Tegen dan stel ik een nieuw doel voorop.

Zoek een looppartner

Zoals ik hierboven al aangaf, heb ik een loopmaatje. Daarom lopen we niet elke keer samen maar we hebben wel bepaalde dingen afgesproken. Zo houden we elkaar ook gemotiveerd. Je wilt natuurlijk niet achter geraken op de andere. Zoek dus ook iemand die je kan motiveren. Al is het je vriend of moeder die met je meegaat met de fiets.

Hou jezelf bezig tijdens het lopen

Vele vinden lopen saai. Zeker op een loopband. Maak het voor jezelf aangenamer. Op de loopband kun je bijvoorbeeld je favoriete serie bekijken. Als je in de natuur loopt, kun je een leuke playlist samenstellen. Een luisterboek, inspirerende podcast of zelfs een taal leren zijn ook een mogelijkheid tijdens het lopen. Natuurlijk kun je de tijd eens benutten om je hoofd helemaal leeg te maken en te genieten van de natuur. Wil je het wat uitdagender? Gebruik elementen die je tegenkomt als parcour. Bijvoorbeeld een bankje om over te lopen, slalommen tussen paaltjes, …

Hoeveel KM ga jij deze week lopen?

Post a Comment

Translate ยป
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .