Member login

Username
Password

» Lost your Password?motivatie tips om te gaan sporten

WORKOUT: 5 motivatie tips om te gaan sporten

Een overvolle agenda, het regent, geen zin; en zo zijn er nog 101 smoesjes te denken waarom je niet gaat sporten. Herkenbaar? Met deze 5 motivatie tips op zak ga jij straks met plezier heerlijk sporten én houd je de motivatie vast om te blijven gaan!

101 smoesjes

Er is altijd wel iets te bedenken waarom je juist niet gaat sporten. Maar stel je nou een voor dat je juist wel gaat en met een heerlijk voldaan en tevreden gevoel weer naar huis gaat. Dat gevoel is toch fantastisch?! En weet je, met dat heerlijke gevoel zit je ook nog eens een stuk lekkerder op de bank. De grote vraag is nu alleen nog, hoe schuif je die 101 smoesjes aan de kant en kom je (weer) in een heerlijke sport flow? Met deze 5 motivatie tips om te gaan sporten heb je de sportieve flow in no time weer te pakken.

5 motivatie tips om te gaan sporten

 1. Stel jezelf een haalbaar doel

  motivatie tips voor na je vakantie

  Leg de lat niet te hoog en stel jezelf een haalbaar doel (bv 2 x in de week sporten, 3 kilo afvallen/aankomen, 8 km hardlopen).

 2. Loop niet te hard van stapel

  De verleiding is groot om gelijk helemaal los te gaan, maar de kans dat je dit volhoudt is vaak heel klein. Loop dus niet gelijk te hard van stapel en bouw het rustig op.

 3. Planning

  Plan de momenten dat je gaat sporten in op vaste dagen, het liefst ook op vaste tijden. Zo voorkom je dat je het sporten uitstelt, en van uitstel komt vaak afstel, toch?

 4. Trakteer jezelf

  Elke stap richting je einddoel is er eentje en dat moet gevierd worden! Trakteer jezelf bijvoorbeeld op een nieuwe sportoutfit, een massage of een bezoekje aan de kapper.

  motivatie tips voor na je vakantie

  Ik heb mezelf heerlijk getrakteerd op een bezoek aan de kapper.

 5. Don’t be to hard

  Lukt het een keer niet om te gaan sporten? Weest niet te streng voor jezelf, het is echt niet het einde van de wereld. Ga niet gelijk bij de pakken neerzitten dat het je toch nooit lukt om je doel te bereiken. Geef niet op en zet gewoon door.

Je kunt deze motivatie tips om te gaan sporten niet alleen sportgebied toepassen, maar zo’n beetje op alle doelen die je graag wilt bereiken. Handig toch?

Ik wens je heel veel succes en als ik je kan helpen met wat extra motivatie dan hoor ik het graag!

Hi ik ben Lianne, een vrolijke en enthousiastste spring-in-'t-veld met een enorme passie voor sporten, koken, mode, beauty, interieur, tuinieren; eigenlijk alles wat met een healthy lifestyle te maken heeft. En nu vergeet ik nog twee hele belangrijke dingen waar mijn hart sneller van gaat kloppen: schrijven en fotograferen! Het leuke is dat ik al deze passies ‘kwijt’ kan in het bloggen voor Boost your Health en op mijn eigen website llianne.com. Zelf word ik hier ontzettend blij van en ik hoop jij ook!

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .