` WORKOUT: 5 Redenen om thuis te sporten - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?WORKOUT: 5 Redenen om thuis te sporten

Een workout in de sportschool is leuk maar soms een echte opgave. Alleen mentaal is het al een hele drempel om je naar de sportschool te begeven. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer mensen er voor kiezen om thuis te sporten. En daar hebben ze goede redenen voor.

Hieronder lijsten we 5 redenen op waarom mensen verkiezen om thuis te sporten.

 

1.     Je hoeft geen maandelijks abonnement te betalen

De meeste sportscholen werken met een abonnementsformule. Daarbij betaal je maandelijks een vooraf bepaald bedrag. Met dit abonnement kun je zo vaak en zo weinig je zelf wilt naar de sportschool. En dat komt niet steeds voordelig uit. Heb je een drukke maand waarbij je de tijd niet vindt om buitenshuis te gaan sporten? Dan betaal je alsnog de volle pot. Als je thuis sport, kost het je helemaal niets.

 

2.     Je sport in alle privacy

Het is algemeen geweten dat er in de sportschool behoorlijk wat gestaard wordt. En uiteraard kan niet iedereen dat altijd appreciëren. Door thuis te sporten heb je niet te maken met staarders, macho mannen die meer in de spiegel en naar sportende vrouwen kijken dan effectief trainen …

Gewoon lekker sporten, zonder iemand om je heen dat hoeft te zien hoe je jezelf helemaal in het zweet traint, om vervolgens in je eigen douche te kunnen opfrissen, dat doe je toch gewoon thuis.

 

3.     Je favoriete fitness apparaat is steeds beschikbaar

Iedereen heeft zo wel z’n favoriete fitnessapparaat. Of je nu naar de sportschool gaat voor de loopband, crosstrainer, hometrainer of het krachtstation… het is niet leuk wanneer je favoriete apparaat steeds in gebruik is door iemand anders.

Zo’n zaken kom je uiteraard niet tegen als je beslist om thuis te sporten. Je kunt zelf een goede hometrainer voor thuis aanschaffen dat altijd beschikbaar is. En je traint er dan ook nog eens zo lang op als je wilt.

 

4.     Geen verplaatsing nodig

Het verkeer loopt in ons land niet altijd even soepel. Het kan dan ook erg frustrerend zijn om je te moeten verplaatsen naar de sportschool.

Met de wagen naar de sportschool gaan kost je geld aan benzine, onderhoud van je wagen en eventueel parkeergeld. Ga je met de fiets, dan loop je de kans om helemaal doorweekt aan te komen als er weer eens wat neerslag valt. Deze dingen kom je uiteraard niet tegen als je gewoon thuis gaat sporten.

 

5.     Je hebt geen babysit nodig om te gaan sporten

Een gezinsleven met kinderen kan behoorlijk hectisch zijn. Als je dan eens wilt gaan sporten op een moment dat je partner niet thuis is maar de kinderen wel zou je al een babysit moeten regelen.

Niet bijzonder handig en in vele gevallen ook nog niet eens gratis.

Bovendien kun je van je sessie thuis sporten ook nog eens een gezinsactiviteit maken. Met het hele gezin sportoefeningen doen kan je gezin dichter bij elkaar brengen. Het schept een soort verbondenheid. Op die manier werk je aan je lichaam én aan je gezinsleven. 2 vliegen in 1 klap!

Zoals je kunt zien, redenen genoeg om thuis aan de slag te gaan met een stevige workout in plaats van je telkens naar de sportschool te moeten begeven. Je bespaart er niet alleen geld maar ook tijd mee.

Post a Comment