Member login

Username
Password

» Lost your Password?WORKOUT: 5 redenen waarom JIJ yoga zou moeten doen!

Veel mensen zweren bij Yoga en anderen vinden het maar moeilijk gedoe, maar dat yoga goed voor je is, dat is inmiddels bekend! Maar waarom dit zo goed voor je is en waarom jij het ook zou moeten doen, dat heb ik voor jou op een rij gezet:

1) Veel stress? doe Yoga!

Yoga kan je erg veel ontspanning bieden. Je komt tot rust als je op een rustige plek yoga beoefend en goed op je ademhaling let. Vanuit eigen ervaring kan ik je vertellen dat toen ik na een depressie yoga ging doen, ik letterlijk de stress uit mijn lichaam hebt gehaald. Ik kreeg namelijk gordelroos. Het werkt dus echt van binnen naar buiten en zodra dit in balans is voel je je geweldig!

2) Adem in, adem uit!

We leven in een maatschappij met veel drukte, prikkels en stress. Bij veel mensen zorgt dit voor gezondheidsproblemen. Dat is ook een reden waarom veel mensen een korte hoge ademhaling hebben. Zodra je yoga beoefend en hierbij goed op je ademhaling let, kom je meer tot rust en gaat alles in je lichaam beter stromen. Je komt hierbij tot rust en je krijgt dan ook voldoende zuurstof binnen. Ademhaling is de key voor een goede gezondheid!

3) Flexibiliteit

Zodra je een aantal weken Yoga doet, zal je merken dat bepaalde oefeningen steeds beter gaan. Je bouwt conditie op en wordt leniger. Veel mensen denken ook dat je Yoga alleen kan doen als je slank bent, maar dit is absoluut niet het geval! Het heeft meer met lenigheid te maken dan je lichaamsbouw en zelfs als je flink bent kun je door middel van Yoga de nodige kilo’s verliezen.

4) Zelfvertrouwen?

Ja je hoort het goed. Met Yoga bouw je zelfvertrouwen op! Je focust je op je eigen lichaam, ademhaling en de kracht van jou lichaam om de yoga oefeningen uit te voeren. Hierbij ga je steeds een stapje verder, waardoor je trots op jezelf bent dat je al zover gekomen bent. Want geloof me, niemand kan in 1 week op zijn hoofd staan ๐Ÿ˜‰

5) Het kan overal!

Een groot voordeel aan Yoga is dat je het overal kunt doen. Als je met vakantie gaat, gewoon thuis, lekker buiten, het kan overal! Je hebt dus letterlijk en figuurlijk heel veel vrijheid om Yoga te beoefenen.

yoga 2

Bron afbeelding

Wanneer ga jij beginnen?

Bewaren

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Comments: 2

  • reply
    15 augustus 2015

    Ik moet echt leniger worden maar yoga heb ik tot nu toe overgeslagen. Ik ga beginnen met pilates, vandaag toevallig haha, maar misschien toch ook eens yoga proberen!

Post a Comment

Translate ยป
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .