` WORKOUT: 5 redenen waarom samen sporten stimulerend werkt - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?WORKOUT: 5 redenen waarom samen sporten stimulerend werkt

Sport jij alleen of samen? Als je samen sport maak je het naast wat gezelliger ook wat fanatieker. Je kunt elkaar motiveren en over de streep trekken als je even geen zin hebt. Vooral als dit een nieuw voornemen is en je geneigd bent om na een aantal keer gewoon weer op de bank naar jouw favo serie zit te kijken in plaats van een stevige workout, dan moet je dit zeker even lezen!

Je kunt elkaar motiveren en stimuleren om tot het uiterste te gaan

Wat is er leuker dan elkaar te motiveren als het even niet zo goed gaat. Je geeft elkaar een oppepper en daagt elkaar uit en waar je in het begin dacht waar ben ik aan begonnen veranderd als snel in “dit moeten we vaker doen!”.

Thuis blijven is geen optie

Als je alleen gaat sporten, dan kun je je mindset nog misleiden door lekker thuis zielig op de bank te blijven en je favo serie te kijken met een zak chips. Of je bent net ongesteld geworden en hebt vooral zin in een goed boek met een stuk chocolade. Maar dan is er die ander, die goede vriend of vriendin die jouw over de streep trekt en zegt “We doen het samen en je komt gewoon, je kunt het!”

Trainen voor een doel

Zelf sporten voor een doel is soms net iets te veel gevraagd of je denkt dat het niet haalbaar is. Maar wat is er leuker dan samen naar een doel te werken. Neem als voorbeeld een 10 km loop en train 2-3 keer per week samen net zo lang totdat je het gehaald hebt en een paar keer kunt rennen. Wedden dat jij supertrots op jezelf en die ander bent?!

Even uitblazen bij de ander

Je kent het wel, je hebt een drukke dag gehad, alles wat tegen kon zitten zat tegen en dan kwam je thuis en was je vent ook nog vervelend. Het was gewoon even niet jouw dag! Ga dan lekker samen sporten met die vriend of vriendin en lucht je hart ondertussen even uit. Zo ben je weer helemaal van binnen en buiten opgefrist en kun je ontspannen slapen.

Lachen is toegestaan

In je eentje lachen is een beetje gek, maar met z’n tweeën is het toegestaan. Even alles eruit gooien op sportgebied en een beetje humor is nooit verkeerd. Lachen is tenslotte ook héél gezond!

Waar wacht je nog op? Ga er samen op uit en maak mooie doelen!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment