Member login

Username
Password

» Lost your Password?WORKOUT: 5 Tips om te trainen met dumbbels

In de sportschool kun je veel apparaten terugvinden om krachttraining uit te oefenen, maar vergeet hier zeker niet de dumbbels. Hiermee kun je handig en gericht trainen en kun je tevens je huidige training intensiever maken. Wij geven je 5 handige tips om dit aan te pakken!

Start met de basis

Als je nog nooit met dumbbels getraind hebt is het belangrijk om eerst de basis oefeningen op te pakken. Denk hierbij aan de volgende oefeningen:

  • Dumbell bench press
  • Biceps Curl
  • Shoulder Press
  • Triceps Kickback
  • One Arm Row
  • Lateral Raise
  • Dumbell Fly
  • Upright Rows
  • Dumbell Lunge

Start altijd met een laag gewicht en als het na 3 x 15 herhalingen nog erg makkelijk gaat dan kun je een hoger gewicht pakken. Stapje voor stapje kun je dan hoger in gewicht gaan en je workout intensiveren.

Gebruik de dumbbels om je workout intensiever te maken

Het is belangrijk om in het begin hetzelfde gewicht te hanteren en dan steeds iets zwaarder op te pakken. Kies niet gelijk voor mega zwaar (tenzij je schema of coach dit hanteert) en bouw het gewicht op. Zo kun je precies je vooruitgang meten en zie je je lichaam veranderen. 

Thuiswedstrijd

Bij Betersport kun je makkelijk je dumbbels aanschaffen voor thuis. Zo kun je makkelijke thuis trainen en hoef je niet persé naar de sportschool toe. Ideaal en supermakkelijk. Bovendien kan heel het gezin hier dan gebruik van maken en kun je zelfs een weinig gebruikte ruimte omtoveren naar jouw eigen gym. Hoe gaaf is dat?

Verleg je grenzen

Maak gebruik van jouw grenzen en wissel gewichten af, maak het eens een dag zwaarder of lichter en kijk wat dit met je lichaam doet. Veranderingen zijn soms goed om je spieren even wakker te schudden en zo weer te groeien in jouw vooruitgang.

Mee op reis

Geen smoesjes of excuses, naast hardlopen, zwemmen of fietsen kun je deze handige dumbbels ideaal meenemen op vakantie of onderweg. Zo kun je optimaal trainen, zonder dat je weer van voor af aan hoeft te beginnen.

Train jij ook met dumbbels?

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .