` WORKOUT: 5 Voordelen van beweging in de vroege ochtend - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?WORKOUT: 5 Voordelen van beweging in de vroege ochtend

Op welk tijdstip van de dag doe jij je workout? Wij laten je zien waarom bewegen in de vroege ochtend zijn voordelen heeft en waarom jij dit makkelijker vol kunt houden. Wedden dat je nooit meer anders wilt?

Consistent

Als je iedere dag start met een heerlijke workout in de vroege ochtend, dan heb je je workout er al opzitten en ga je de rest van de dag met extra energie tegemoet. Bovendien hoef je halverwege of eind van de dag niet na te denken dat je nog moet gaan sporten en kun je ‘s-avonds heerlijk bijkomen van de dag.

Cardiovasculaire impact

Je kunt met sporten in de vroege ochtend je hartconditie verbeteren. Een van de manieren waarop je lichaam je natuurlijk wakker maakt, is door het verhogen van hormonen zoals adrenaline, waardoor je hart sneller slaat. Dit betekent dat je met sporten in de ochtend extra cardiovasculaire voordelen kunt ervaren.

Goed voor je hersenen

Het is bewezen dat je voor maximaal tien hele uren na de training je mentale focus en scherpte verhoogt. Dit zorgt ervoor dat je de hele dag meer alert en gefocust bent. Daarnaast maak je je hoofd leeg tijdens het sporten, dit zorgt ervoor dat er nieuwe ruimte in je hersenen komt voor nieuwe dingen en dat je minder stress ervaart dat als je niet zo gaan sporten.

Meer gewichtsverlies

Als je vroeg start met het gaan naar de sportschool, dan zal dit ervoor zorgen dat je minder geneigd bent tot overeten. Daarnaast is het beter omdat je lichaam de calorie├źn snelle en effici├źnter door de dag zal verbranden. Als je daarnaast met regelmaat gezond eet, dan zul je mooie resultaten boeken.

Meer energie

Het sporten in de vroege ochtend geeft je voldoende endorfines die je stemming en energieniveaus verbeteren. Dit zorgt ervoor dat je de hele dag meer energie krijgt en in de avond goed slaapt. Dit in tegenstelling tot het sporten in de avond, dit kan ervoor zorgen dat je ook meer energie krijgt en dan moeilijker in slaap komt.

Sport jij liever in de ochtend of avond?

Bronnen:

  • http://www.livestrong.com/article/487221-what-are-the-benefits-of-early-morning-exercise/
  • http://www.active.com/fitness/Articles/Morning_exercise_jump-starts_your_day
  • http://www.sparkpeople.com/resource/fitness_articles.asp?id=468

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment