` WORKOUT: 5 x Waarom fietsen zo gezond is - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?WORKOUT: 5 x Waarom fietsen zo gezond is

De gemiddelde persoon verbrand met een uur fietsen al gauw ruim 300 calorieën. Natuurlijk zou je op de fiets kunnen stappen, puur en alleen om die calorieën te verbranden,  maar dit is niet het enige waarom fietsen zo gezond is. Wij delen 5 tips, voor jou, waarom fietsen zo gezond voor ons is. Laat het heerlijke voorjaarszonnetje maar komen en lees met ons mee!

Om je weerstand hoog te houden is het in deze moeilijke tijd van het Corona virus belangrijk om te blijven bewegen. In huis is dit behoorlijk lastig, dus het is belangrijk om toch af en toe naar buiten te gaan. Dit mag gewoon, maar we moeten ons wel houden aan de afstand van minimaal 1,5 meter en je mag niet met meer dan 3 personen tegelijk bewegen. Als je deze zaken in acht neemt, is het geen probleem om een luchtje te scheppen.

Ondanks dat we grotendeels binnen moeten blijven (en dit vooral moeten blijven doen als we onszelf niet goed voelen) is het belangrijk om regelmatig een frisse neus te halen. Houd er rekening mee dat je niet in groepen mag fietsen, doe geen zware trainingen om je immuunsysteem optimaal te houden en niet op de proef te stellen, doe geen rare kunstjes en zorg goed voor jezelf en bescherm jezelf goed tijdens het fietsen. Neem in geval van nood altijd papieren zakdoeken, desinfectiegel en water mee voor onderweg. Ook een mondkapje op kan een idee zijn.

Maar naast alle dingen die je in acht moet nemen hebben wij 5 tips waarom je juist nu wel buiten kunt fietsen (met inachtneming van de regels en als je zelf GEEN klachten hebt) en deze delen wij hieronder:

Ontspanning en inspanning

Vaak denken we bij bewegen dat het alleen om inspanning gaat, maar bij het fietsen maak je ook lekker je hoofd leeg kijk je naar de natuur en wat je onderweg nog meer tegenkomt en ontspan je tegelijkertijd. Ideaal tegen stress en dus goed voor je mindset als voor je lichaam en conditie. Zeker in een tijd waarin we veel in huis zitten en dus steeds hetzelfde uitzicht hebben is het zo fijn om de verandering van de natuur te zien.

Je verhoogt je vetverbranding

Door goed door te fietsen verhoog je je vetverbranding en zul je in rust ook meer gaan verbranden. Het is dus ideaal om vaker te fietsen en zo op een rustige manier gewicht te verliezen. Houd er wel rekening mee als je vaak fietst en ook hetzelfde tempo aanhoudt dat dit na lange tijd geen resultaat meer boekt. Je lichaam zal dit namelijk op den duur gaan zien als een “gewone” dagelijkse beweging. Je hartslag moet omhoog gaan en dus zal je in de loop van de tijd vaker of sneller moeten fietsen voor hetzelfde resultaat.

Je verbetert je weerstand

Je kunt je weerstand aanzienlijk verbeteren door je conditie te verbeteren en vaker buiten te zijn. Zo voorkom je sneller dat je bestand bent tegen griep of andere gezondheidsproblemen. Beweeg iedere dag minimaal 30 minuten buiten, liefst ook wat intensiever dan normaal. Daarnaast zorgt de buitenlucht voor wat extra vitamine D en dat is voor iedereen, fijn, zeker in een tijd waarin wij veel binnen moeten zitten.

Je verbetert je spieropbouw

Het is goed om je spieren aan het werk te zetten! Dit kun je doen met krachttraining, maar zeker ook met sporten die samengaan met het verbeteren van je conditie. Je spierkracht wordt verbeterd en zal vanwege de wind ook vaker van harder trappen naar minder hard trappen gaan. Ideaal voor mooie benen en die mogen natuurlijk in de zomer gezien worden!

Je verbetert je nachtrust

Deze zie je vast niet aankomen, maar door te sporten in de buitenlucht maakt je lichaam sneller en beter melatonine aan en dit zorgt ervoor dat je beter slaapt en meer uitgerust wakker wordt. En slapen helpt ons gezond te houden omdat het onze weerstand verhoogt, en dat willen we allemaal wel! dus ik zou zeggen spring op de fiets en wat zal jij vanavond lekker slapen!

Pak eens wat vaker de fiets en geef je gezondheid en lichaam een boost!

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment