` WORKOUT: 6 oefeningen waarmee je meer calorieën verbrandt dan 30 min hardlopen - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?WORKOUT: 6 oefeningen waarmee je meer calorieën verbrandt dan 30 min hardlopen

Je loopt wekelijks hard of misschien zelfs een paar keer per week, en dat is prima voor je gezondheid. Toch wil je mogelijk wat variatie in je hardlooproutine. Deze oefeningen helpen je daarbij. En je verbrandt er nog meer calorieën mee ook!

1.    Kettlebells

Kettlebells zien er misschien ontzagwekkend uit als je ze niet gewend bent, maar je kunt er in twintig minuten wel 400 calorieën mee verbranden. Dat is nog eens een goed alternatief voor joggen! Zorg dat je weet hoe je kettlebells veilig gebruikt. Dan zijn ze een fantastische workout, die wel eens één van je favorieten kan worden!

2.    Zwemmen

Weer eens wat anders dan hardlopen! En prima om calorieën te verbanden, tot wel 300 in een half uur! Door de natuurlijke weerstand van water is zwemmen is een totale body workout!

3.    Touwtje springen

Deed je dit vroeger ook zo graag? Pak je springtouw uit de kast en ga touwtje springen. Dan verbrandt je in een korte tijd al snel een heleboel calorieën. Lekker muziekje op en springen maar!

4.    Fietsen

Jawel, fietsen is ook een prima alternatief voor hardlopen. En dan het liefst door wat heuvelachtig terrein, dus met een mountainbike. Dat geeft niet alleen een kick, maar ook energie. En je verbrandt er nog calorieën mee ook!

5.    Klimmen

Wel eens aan klimmen gedacht? In iedere stad is wel een klimhal te vinden. En het is fantastisch, ook voor je gewicht! De afwisseling van intensieve oefening en rust is ideaal om calorieën te verbanden. De kick die het geeft om de ‘top’ te bereiken, geeft je bovendien voldoende energie voor een hele week!

6.    Yoga

Verrast dat yoga een goed alternatief is voor hardlopen? Als je de juiste yoga kiest, verbrand je evenveel calorieën als met hardlopen. Met Vinyasa zo’n 600 calorieën in één uur! Ook Bikram yoga is een goede keuze als je wilt afvallen.

Ik hoop dat dit artikel je helpt om optimaal te genieten van je workouts en nog calorieën te verbranden ook. Heb je nog andere tips om je workouts gevarieerd en leuk te houden? Deel ze hieronder in de reacties.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Post a Comment