Member login

Username
Password

» Lost your Password?WORKOUT: 6 redenen om nu te beginnen met hiking

Zelf wist ik nooit zo goed wat ik van wandelen moest denken. Tot ik laatst aan mijn eerste wandelevenement heb meegedaan, samen met mijn moeder. We hebben 15 kilometer door het Friese Appelscha gewandeld en onderweg werd ik verliefd op het hiken. Hieronder heb ik 6 redenen voor jou neergezet om ook te beginnen met hiking!

Bewuster 

Ik werd veel bewuster van alles wat er om mij heen gebeurde, vogels die zingen, de wind door de bomen, mijn voeten in het zand en op de grond. Dat kwam echt even binnen, want op de fietst denk je meestal aan je afspraak waar je naartoe gaat, heb je muziek op en zie je niet echt wat er om je heen gebeurt.  

Ontspanning 

Doordat je nu bewust weet waar je nu bent, kun je al je (nare) gedachten even loslaten en genieten van het moment. Hierdoor raak je een stuk meer ontspannen en kun je over diepere zaken na gaan denken, ja laat die confrontatie maar komen. Of juist even aan helemaal niks!  

Als je gewoon echt niet van stilte houdt, kun je ook ontspannende muziek opzetten of luisteren naar inspirerende podcasts.  

Niet heel intensief 

Wandelen is erg laagdrempelig en vrijwel iedereen kan dit gaan doen. Als je nooit beweegt, kan 5 kilometer lopen al teveel of spannend zijn. Als dat het geval is, kun je de afstand en snelheid natuurlijk rustig opbouwen. Neem bijvoorbeeld wat vaker de trap op je werk of stap een halte eerder de bus of trein uit. Je zult merken dat dit steeds makkelijker zal gaan. 

Contact 

Wat mij ook opviel bij het evenement en als ik bij mijn eigen woonplaats wandel, is dat je veel sneller contact maakt met vreemden. Zo zeg je (bijna) altijd gedag als je elkaar voorbijloopt en als er een lieve puppy of hond ineens gezellig jouw kant oploopt, maak je vaak een praatje over dat beestje. Je weet nooit hoeveel contact die persoon op een dag heeft, dus wees alsjeblieft vriendelijk tegen elkaar! 

Ook kun je er voor kiezen om gezellig en blokje om te gaan met een vriend of vriendin. Ik merk dat, zodra je de alledaagse onderwerpen hebt besproken met elkaar, wanneer je buiten bent je veel sneller de diepte in gaat met elkaar. En zo leer je de ander ook eens op een andere manier kennen. 

Calorieën (meer dan je denkt) 

Je zou denken dat je niet erg veel calorieën verbrandt met wandelen. Maar ik heb altijd een fitbit om en het verbaasde mij hoeveel het er waren. Met hardlopen verbrand je natuurlijk sneller en meer, maar omdat wandelen zo laagdrempelig is hou je dit langer vol en loop je vaak meer kilometers.  

Zo verbrand ik, met mijn 164 cm en 57 kg, ongeveer 6.6 calorieën per minuut. Dat is dus 1.1 calorieën per 10 seconden!  

Dankbaarheid 

Als laatste voelde ik mij onderweg ontzettend dankbaar. Dankbaar dat ik op deze wereld ben, dankbaar dat ik dit mocht delen met mijn moeder en ook vooral dankbaar dat mijn lichaam elke dag weer gezond opstaat en dat ik activiteiten kan doen als wandelen. 

Op het moment zit ik op Gran Canaria, hier heb je ook ontzettend veel mooie wandelroutes. Binnenkort zal ik een paar van de mooiste routes en foto’s met jullie delen! 

Wat vind jij van wandelen? Heeft dit artikel je daar anders over laten denken of nog steeds hetzelfde? 

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .