Member login

Username
Password

» Lost your Password?WORKOUT: 6 voordelen van Yoga

Mag ik heel eerlijk zijn? Ik heb nooit kunnen denken dat ik yoga leuk en fijn zou gaan vinden totdat ik mezelf er dit jaar meer in ben gaan verdiepen en meer ben gaan uitoefenen. Ik denk dat het voor mij voornamelijk heel belangrijk was dat ik moest uitvinden welke soort yoga bij mij paste. In mijn geval is dit yin yoga, een yoga variant waarbij je posities voor een langere tijd aanhoudt waardoor je in een ruststand komt waardoor je heel goed kan ontspannen. Ontspanning is 1 van de voordelen van yoga, maar lees snel verder als je mijn top 10 aan voordelen wilt weten!

Een echt yogi zal onderstaande voordelen zeker kunnen beamen, iemand die nog nooit aan yoga heeft gedaan zal wellicht denken “ja natuurlijk, het zal wel”, totdat ze zelf gaan ervaren wat de voordelen zijn. Graag zet ik ze voor je op een rijtje.

Verbetert focus

Als je in de ochtend begint met een korte yogasessie is je focus gedurende de dag veel beter. Door zoveel mogelijk in het moment te zijn en bewust te ademen is je gedachte altijd in het hier en nu. Hierdoor dwaalt je aandacht veel minder vaak af.

Helpt ontspannen

Binnen de yoga, mindfulness en meditatie kom je heel veel ontspanningsoefeningen tegen. Door deze oefeningen helpen je om minder stress te ervaren. Door deze oefeningen leer je je lichaam te schakelen tussen inspanning en ontspanning.

Maakt je rug sterker

Ik heb een slechte en zwakke rug. Door middel van verschillende houdingen wordt mijn rug steeds soepeler en doet mijn rug veel minder pijn. In het begin voelde ik mezelf echt een stijve hark, mijn rug wilde niets. Na een aantal keren yin yoga, was dit compleet veranderd.

Verbetert je spijsvertering

Door de verschillende houdingen zorgt yoga ervoor dat de spijsvertering wordt bevordert Je organen worden hierdoor namelijk gestimuleerd en functioneren ze veel beter. Is zeker ook een voordeel voor mensen die niet heel makkelijk naar het toilet kunnen.

Veel leuke yoga kleding te koop

Gek he, om dit in het lijstje voorbij te zien komen. Maar laten we even eerlijk zijn. Hoe heerlijk is het om lekker te kunnen shoppen zonder een excuus te hoeven bedenken. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je sport in lekker zittende kleding. De juiste yogakleding helpt hierbij.

Helpt je beter te slapen

Mocht je slecht slapen dan is yoga de perfecte manier om te ontspannen voordat je je bed in kruipt. Yoga helpt je zintuigen en je gedachten tot rust te brengen waardoor je kalmeert en lastige zaken of beslommeringen van de dag kunt loslaten.

Welke voordelen ervaar jij bij yoga? laat het hieronder achter in een reactie.

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .