Member login

Username
Password

» Lost your Password?Amenti MoveMeant

WORKOUT: AMENTI MoveMeant, de dans voor je lichaam en geest

Op 13 april was ik in Rotterdam en nam ik deel aan een bootcamp dag van Amenti MoveMeant! Dit werd gehouden in een inspirerende ruimte ‘De Groene Passage’. Ik heb de hele dag meegedaan aan de ‘Air edition’ en genoten van deze spirituele en experimentele dans. In deze blog vertel ik meer over deze bijzondere manier van dans en beweging.  Een ware verrijking voor je lichaam en geest. Lees je mee?

Wat houdt Amenti MoveMeant in?

Het is een prachtige dans methode die het fysieke, mentale en het spirituele combineert.

Er wordt gebruik gemaakt van een unieke Movemeant Method. Movement with meaning. Deze vorm van dans en beweging helpt je om de verbinding op te zoeken door bij je zelf op een dieper niveau te gaan. Het helpt je om je beter uiten en je zelfexpressie te verbeteren.

Waarom ik deze vorm van dans bijzonder zo bijzonder vind? Dat komt door de combinatie tussen de oude oosterse wijsheden en westerse psychologie. Amenti laat zich inspireren door natuurlijke elementen zoals aarde, vuur en water en lucht, de zogenaamde (dans) lagen/bewegingen. Ook al heb je geen ervaring, iedereen kan deze uitvoeren. 

Wie begeleidt de Amenti bootcamp

De bootcamp werd gegeven door Gil The Grid (artistiek leider) en Wesley Vãyu Rommy (coach). Zij begeleiden je door dit intense proces. Dit gebeurt in een veilige ruimte waarin je kunt bewegen, groeien en jezelf ontdekken.  
Gil heeft een achtergrond in theater en dans en was wereldkampioen Experimental dance. Wesley heeft een achtergrond in martial arts en dans.

Bootcamp Air edition

Tijdens deze bootcamp word ingespeeld op het element air; de lucht. Lucht verbindt ons met de liefde die we hebben voor onszelf. Spijt, jaloezie en verdriet is de schaduwkant. En daar zullen we door heen moeten om zo te komen tot de kern wat ons gelukkig gemaakt. Ook wordt er geoefend met de focus op acceptatie.
Dit gebeurt door vloeiende bewegingen te maken en jezelf openstellen. En zonder jezelf te verliezen in het proces. 

Hart chakra

De nadruk ligt op de hart chakra. Een chakra is volgens de Indiase cultuur een van de zeven energiecentra in je lichaam. Het gevoel en de bewegingen komen dan voornamelijk uit de bovenkant van je borst, je ‘upper body’. Je focust op acceptatie en genezing waarbij er geen sprake is van het ego. Je hart begeleidt je en verbindt je met anderen en met jezelf.

Oefeningen Amenti bootcamp

Eerst krijgen we een uitleg over de betekenis over Amenti. Vervolgens een flinke warming up met een conditie gedeelte. Daarin worden al wat basis technieken gegeven. De oefeningen zijn een combinatie van individuele uitvoeringen en met elkaar. Maar meestal als duo. Bij het partnering gedeelte leer je om elkaars energie op te zoeken, aansluiting te maken en in elkaars flow te komen. Iedereen kan dit leren en als het lukt voel je je echt trots, magisch en dankbaar.
Ook wordt er geoefend met verschillende soorten ademhaling en dans. Je verbindt jezelf als het ware door dans- en bewegingsoefeningen en ademhaling oefeningen met de (dans) laag ‘lucht’. En hierdoor merk je hoe je lichaam, mind en geest zich verbindt op een dieper niveau. 

Dus ben je op zoek naar mentale en fysieke uitdaging? Lessen zonder hokjes en grenzen? Dan is de Amenti Movement cursus zeker iets voor jou. Ben je nieuwsgierig geworden? Zou je deze dans zelf willen ervaren? Of gewoon eens een uniek optreden van Amenti bijwonen? Check voor meer informatie hun website of hun Facebook pagina.

Credits hoofdfoto: Gefotografeerd door Ruben Manusama

Mijn naam is Brigitte Hermelijn wonend in Amsterdam en heb als doel zoveel mensen te inspireren met mijn blogs over health en lifestyle. Momenteel werk ik in de beauty branche. Daarnaast ben ik actief in sport en voeding en ben op spirituele ontdekkingstocht. Het geeft me groot plezier om op deze manier verbonden met jullie te zijn en dat ik mijn ervaringen vanuit mijn perspectief kan delen.

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .