Member login

Username
Password

» Lost your Password?WORKOUT: Apenkooien voor volwassenen

Gymmen, het was voor mij het ergste van alle lessen op school. Ik vond het verschrikkelijk. De enige momenten dat ik het leuk vond was als we balspelletjes gingen doen. Volleybal, voetbal, handbal, trefbal of in de zomer lekker naar buiten met honkballen, Maar zodra ik toestellen zag staan zoals een brug of een bok dan dacht ik altijd “welke smoes kan ik vandaag verzinnen”. Ik ben gewoon niet lenig en over een bok springen of in de ringen hangen zag er gewoon niet uit. Ik had mezelf voorgenomen noooooooit meer te gymmen.  Tot deze beruchte avond, 15 november…

Apenkooi Gym brengt binnen Nederland het ouderwetse gymmen weer terug, maar dan voor volwassenen! Een beetje terughoudend was ik wel, want wist niet of ik het leuk zou vinden met mijn “gym trauma” en altijd maar net een vijfje op mijn rapport. De geur van gymzaal was weer heel herkenbaar en de instructrice was alles al aan het klaarzetten. Ik en mijn vriendin waren de eerste dus konden goed alles van een afstandje bekijken. Er werden dikke matten neergelegd, de kasten kwamen tevoorschijn, ik zag banken en touwen. O, jee, waar heb ik in hemelsnaam ja tegen gezegd. Om de wachttijd een beetje te overbruggen besluiten we een beetje warming up te doen met basketballen. Langzaam aan druppelen andere mensen van de groep binnen. En dat zijn er een heleboel, in totaal zijn wij met een groep van 28 mannen en vrouwen die zich weer even spelenderwijs in het zweet willen werken. Want dat heb ik gedaan 🙂

We beginnen met een estafette warm-up. Samenwerken, snelheid en een klein beetje souplesse is wel vereist om de eindstreep te halen. Ik, met mijn soms onhandige aard heb met dit onderdeel goed vanaf gebracht en was ik gelukkig niet de enige die in eerste instantie niet begreep wat de bedoeling was. Voorop staat de lol en plezier met elkaar.

Het grootste onderdeel van het uur “gymmen” is een parcour programma. Wij noemen het “het angry birds” spel. Twee teams die tegen elkaar strijden. Door middel van ringen, touwen, kruipend over de grond, schuivend over matten en springend over kasten moeten wij de gymzaal rond zien te komen. In het midden staan er mensen die ons af kunnen gooien en tussendoor lopen er mensen van ons eigen team die ons kunnen verdedigen. Aan het einde van het parcour staat een “katapult” die ons moet laten schieten op pionnen. Zodra je er eentje van je teamkleur hebt afgeschoten heb je 1 punt binnen. Het klinkt zo makkelijk, maar het valt nog niet mee. Zeker omdat volwassenen mega fanatiek zijn en zonder rancune een zachte bal in je gezicht gooien! Je wilt voor je team strijden en daarin wil je alles uit de kast halen.

Als cooling down spelen we nog een potje trefbal. Super leuk en ik merk dat ik bloed fanatiek ben. En niet alleen ik. Er word flink op elkaar geschreeuwd en als we zien dat iemand af is gegooid maar toch nog in het spel probeert te blijven laten we dat luidkeels weten. Wij willen winnen!

Apenkooi Gym is leuk, omdat het weer een andere manier van sporten is. Ik had het zweet op mijn rug staan dus je hebt 100% het gevoel dat je actief bent bezig geweest. Het is niet standaard en daar houd ik van. Het is een leuke manier om actief bezig te zijn met mensen die je niet kent, dus ook sociaal gezien top! Persoonlijk vond ik alleen de groep iets te groot, maar dit kan door andere juist als fijn en leuk ervaren worden en dat kan natuurlijk ook iedere keer weer anders zijn.

Ik raad het zeker aan deze leuke manier van sporten eens te proberen! Je kunt apenkooien in diverse steden en op verschillende dagen en tijden, check hier de mogelijkheden en ga de uitdaging aan!

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .