Member login

Username
Password

» Lost your Password?WORKOUT: Are you beach ready?

Het is weer zover, de bikini’s en rokjes mogen weer uit de kast! Het is altijd wel weer even wennen vind ik. De eerste keer dat ik mijn jurkje met slippers aantrek besef ik altijd op het laatste moment dat mijn benen toch nog even gewaxt en ingesmeerd moeten worden. Die teennagels moeten ook echt weer geknipt en gelakt worden. En ja, dat lijf moet natuurlijk ook weer bikiniproof worden. Eigenlijk komt de zon net een paar kilo te vroeg! Maar voor de zomer die paar vetrolletjes omtoveren in een strakke buik lukt nog wel. Niet vanzelf uiteraard, je moet er wat voor doen en zeker ook wat dingen voor laten!

5 workout tips  ‘to get beach ready’!

Kies voor effectieve workouts

Wil je vooral een strakkere buik kies dan voor workouts gericht op abs & core. Kies voor effectieve workouts, zoals krachttraining en HIIT workouts. Krachtige en intensieve work-outs geven een boost aan je lichaam. Probeer om de dag te sporten zodat je lichaam tussendoor kan herstellen. Ken je bbb health boutique? Hier kan je in 30 minuten effectief shapen in een hot cabin, de warmte stimuleert de vetverbranding en de training is afgestemd op jouw lichaam.

Kies voor workouts die je leuk vindt

Je kan iets alleen volhouden als je gemotiveerd bent. De beste workout is dus altijd nog de workout die je regelmatig wil doen. Hou het leuk voor jezelf, dus voel waar je behoefte ligt en kies de workout die bij je past.

Eet de juiste dingen op het juiste moment.

Leg voorafgaand aan de training de nadruk op het eten van koolhydraten. Neem een halfuur tot een uur voordat je gaat sporten een koolhydraatrijk tussendoortje. Let op dat dit een beperkte portie is, anders kun je klachten krijgen aan je maag en darmen. Voorbeelden gezonde tussendoortjes zijn: vers fruit (zoals banaan), gedroogd fruit (zoals vijgen), verse smoothie, volkorencracker of rijstquinoa-of boekweitwafel met biologische appelstroop of honing (zonder toegevoegde suiker), een verse noten-fruitreep of koek (zoals osawacake).

Drink genoeg!

Let vooral vóór de training op je vochtinname. Bij gering vochtverlies kunnen al klachten zoals darmkramp, hoofdpijn of zwakte optreden als gevolg van de een te lage vochtinname. Bij recreatief sporten zijn speciale sport- dranken niet nodig. Je kan wel kiezen voor kokoswater. Dit is een natuurlijk product, bevat weinig suiker en een hoop elektrolyten. Andere opties zijn water (met munt of citroen) of kruidenthee.

Eet eiwitrijk

Na de training ligt de nadruk op herstel en voldoende inname van eiwitten. Omdat je spiereiwitsynthese in werking wordt gezet, is het belangrijk voldoende te eten, maar overdrijf niet. Je kunt binnen een uur na het sporten een eiwitrijk tussendoortje, een gevarieerde lunch of een avondmaaltijd nemen. Je kan ook kiezen voor een (vegan) eiwitshake. Melkeiwit wordt gezien als een kwalitatief hoogwaardig eiwit. Naast zuivel, hebben andere dierlijke producten als eieren, vlees en vis hoge kwaliteit eiwitten. Ben je vegetariër of veganist? Veel eiwitrijke bronnen zijn dierlijk, maar er bestaan ook voldoende plantaardige eiwitrijke bronnen. Voorbeelden: kikkererwten, bonen, linzen, zaden, noten en tempé. Houd rekening met de verdeling van eiwitmomenten over de dag. Zorg dat in de 24 uur na je training elke maaltijd kwalitatief hoogwaardige eiwitten bevat voor een maximale spiereiwitsynthese. Voorbeelden: gerechten met peulvruchten, noten, vlees, vis en eieren.

Wil je meer tips, food & lifestylecoaching of extra begeleiding bij effectieve trainingen? Op 14 mei 2018 start het Light & Bright detox programma bij bbb health boutique om fit en slank de zomer te starten. Deelname is gratis voor leden van bbb. Nog geen lid, boek hier je gratis proefles.

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .