Member login

Username
Password

» Lost your Password?WORKOUT: Cardio op de sportschool

Uit het marktonderzoek van de Rabobank kwam laatst iets heel bijzonders naar voren; ‘Nog nooit is de behoefte bij de consument zo groot geweest om te gaan sporten. Door zowel maatschappelijke druk als sociale druk, zijn wij in Nederland massaal aan het fitnessen geslagen.’ Ben jij zelf ook al begonnen? Deze keer belichten wij de cardio mogelijkheden.

Nu ben ik sinds kort ook lid geworden bij de plaatselijke sportschool om nog beter te kunnen presteren tijdens het hardlopen. Maar waar kan je het beste voor kiezen als je voor het maximale cardio resultaat wil gaan?

De roeitrainer
Tijdens een training op de roeitrainer gebruik je meer dan 80% van je spieren. Daarom is het niet alleen goed voor de calorieverbranding, maar helpt het ook bij de spieropbouw. Vooral de been-, bil- en buikspieren worden hier sterker van en wie wil dat nu niet?

De loopband
De grootste calorieverbrander in de fitness is de loopband. Afhankelijk van je lengte en gewicht kan je met een half uur op de loopband wel 500 calorieën verbranden. Het grote voordeel van de loopband is dat het loopvlak altijd gelijk is, dus de kans op blessures is een stuk kleiner dan in de buitenlucht.

De crosstrainer
Ook de crosstrainer is een goed apparaat om calorieën te verbranden en zorgt bovendien voor een fullbody workout. Omdat de armen bij de bewegingen begeleiden is de crosstrainer veel minder belastend voor de spieren en gewrichten, maar zorgt het wel voor een sterk lichaam.

Ben je geen fan van de sportschool maar wil je toch graag wat meer aan cardio doen? Een stuk wandelen of fietsen zijn goede alternatieven voor de cardio in de sportschool. En wil je liever helemaal niet de deur uit en heb je een kamer over? Kijk dan eens op de website van Betersport. Zij hebben diverse fitnessapparatuur in iedere prijsklasse.

Laat die topconditie en dat strakke lichaam maar komen!

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .