Member login

Username
Password

» Lost your Password?WORKOUT: De 3 leukste sporten voor de zomer

Nu de zomermaanden bijna zijn aangebroken, vinden veel mensen het fijn om wat meer te gaan sporten en zo binnenkort vol zelfvertrouwen in bikini of zwembroek te kunnen verschijnen. Hoewel de sportschool een prima manier is om fit te worden, kan het net tijdens de mooie zomermaanden fijn zijn om naar buiten te gaan en te genieten van de natuur en het mooie weer. Daarom heb ik een lijstje opgesteld met drie sporten die vooral tijdens de zomer erg leuk zijn. Ook heb ik nog vijf tips voor je om in combinatie met het sporten de kilo’s kwijt te raken voor een beach ready lichaam.

Zwemmen

Zwemmen is een supergezonde workout. Je verbrandt razendsnel calorieën, verbetert je conditie en maakt je spieren soepeler. Zowel in de zomer als in de winter kan je binnen baantjes trekken, maar bij hogere temperaturen is het wel net zo leuk om van het weer te genieten en in een buitenzwembad, meer of zelfs de zee te gaan zwemmen. Naast baantjes trekken zijn er ook andere zwemsporten die je in het water kan uitvoeren zoals waterpolo, synchroomzwemmen of wedstrijdzwemmen. Wat voor zwemsport je ook doet, een geschikt badpak is altijd aan te raden. Voor goed zwemmateriaal kan je in de meeste sportwinkels of online terecht, waar het aanbod vaak net wat groter is. Heb je bijvoorbeeld een maatje meer, dan vind je in het standaardassortiment vaak niet helemaal wat je zoekt. Voor een mooi badpak kan je dan bij webshops als Ulla Popken eens een kijkje nemen.

Hiken

Hiken is het wandelen van een bepaalde route – in een paar uur, of een of meerdere dagen – door de natuur. Het leuke van hiken is dat je het alleen maar ook in groep kan doen. Daarnaast leer je de omgeving goed kennen. Je kan in Nederland beginnen met oefenen op een vlakke ondergrond en kan daarna in de bergen of heuvels gaan lopen. Als je van plan bent om te gaan hiken is het wel handig om na te denken over een uitrusting die je eventueel moet meenemen. Als je maar één dag gaat is een grote fles water en een landkaart voldoende. Ben je van plan om meerdere dagen te gaan hiken dan is het goed om ook bijvoorbeeld zonnebrandcrème, een verbanddoos, een kompas en goede schoenen aan te schaffen. Op de site van de ANWB helpen ze je graag bij het kiezen van de perfecte wandelschoenen.

Mountainbiken

Als je geïnteresseerd bent in een ruigere sport, dan is mountainbiken een leuke optie. Met een mountainbike kun je lange afstanden afleggen door mooie en ruige gebieden. Aangezien de temperaturen in de zomer kunnen oplopen is het soms fijn om in de schaduw te sporten. Mountainbiken is dan ideaal, omdat je het makkelijk in het bos kan doen. Voor het beoefenen van deze sport zijn een goede fiets, helm, kleding en schoenen een vereiste. Het enige wat je dan nog rest is een goede route uitkiezen en op je fiets springen!

Welke sport beoefen jij deze zomer?

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .