` WORKOUT: De 3 leukste winterwandelingen in Nederland - Boost your Health

Member login

[wlm_loginform]

WORKOUT: De 3 leukste winterwandelingen in Nederland

Jullie weten onderhand wel hoe lekker ik wandelen vind en wat zijn de seizoenen daar in Nederland prachtig voor. Ieder fase van het jaar heeft zijn charme en ook zo ook de winter. Benieuwd welke top 3 ik heb samengesteld (van korte wandelingen naar lange wandelingen), lees dan gauw verder!

De koude lucht, frisse natuurgeuren en wetende dat er na de inspanning een lekkere lunch of warme chocolademelk met slagroom staat te wachten maakt het wandelen natuurlijk nog veel leuker. Of je nou een wandeling alleen gaat doen, met je partner of met gezin; dat maakt niet uit. Om deze reden heb ik 3 leuke wandelingen uitgekozen die gaan van 3 km tot wel 19 km. Zo is er voor iedereen wat wils.

Rysterbosk 3 km (rode paaltjes) of 5 km (blauwe paaltjes)

Friesland

Het startpunt van deze wandeling is de ingang van Swinderenlaan in Rijs. Het Rysterbosk wordt ook wel bestempeld als een van de mooiste bossen van Friesland. Wisten jullie bijvoorbeeld al dat dit een “adellijk” bos is. Het landhuis is wel afgebroken maar de statige beuken en eikenlanen laten de sfeer nog goed voelen. De prachtige slingerpaden door het bos brengen je uiteindelijk weer bij het eindpunt. Wat rustpunten betreft zijn er 2. Aan het begin van de wandeling kun je lekker een kop koffie drinken (met wat lekkers) en halverwege is er ook nog een mogelijkheid voor een stop bij een fijn paviljoen.

 

De Duinen van Zuid-Kennemerland 10 km

Noord – Holland

Het startpunt voor deze prachtige wandeling is het station Santpoort-Noord. Vanuit daar ga je de altijd mooie Kennemerduinen in en ga je dwalen door de paadjes van de duineikenbossen van de Heerenduinen. Hier zie niet alleen restanten van bunkers maar kan het ook zomaar gebeuren dat je Schotse hooglanders, konikpaarden of Shetlandpony’s tegenkomt. Heb je tussendoor nog energie voor een korte klim, ga dan zeker omhoog naar het uitkijkpunt “de Koepelberg”. Zeker de moeite waard. Na 10 km flink wandelen en genieten kun je bij het eindpunt lekker opwarmen en wat eten in een landgoed.

 

Groene Wissel Dalfsen 19 km

Overijssel

Deze wandeling is niet voor de starters, want 19 kilometer is natuurlijk best een eind. Gelukkig kun je tussen het wandelen door bij een restaurant dat ligt aan de oevers van de Vecht even uitpuffen. Deze wandeling is enorm afwisselend. Smalle paadjes, landweggetjes, uiterwaarde, bos en mooie boederijen; je komt het allemaal tegen. Een pittige wandeling maar echt de moeite waard!

Welke wandeling spreekt jou het meeste aan?  

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment